Daçiq e di se Kosova është shtet i pavarur. Kjo ka qenë kundërpërgjigja e parë shtetërore që i është dhënë Kryeministri të rij të Serbisë Ivica Daçiq nga ana e zëvendëskryeministrit kosovar, Hajredin Kuçi.
Kuçi ka thënë se ideja e Daçiiqit i përket viteve të 90-ta.
Kuçi ka porositur politikanët serb që të ndryshojnë qasjen ndaj Kosovës dhe të largohen nga logjika e dhunës.

SHPËRNDAJE