shaipalakka11Bujanoc, 7 korrik -Kuvendi komunal i Bujanocit gjatë seancës së fundit javen e kaluar, me shumicë votash ka ndryshuar emrin e sheshit kryesor të Bujanocit me shumicë shqiptare nga “Karaxhorgje Petroviq” në “SKËDNERBEU”. Propozimi i emërtimit të sheshit të Bujanocit, u votua me 22 vota pro, dhe 14 kundër, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Skenderbeu i Bujanocit pret vizen e ministrisë serbe

Propozimi për emërtimin e sheshit doli nga kryetari i kuvendit komunal, Jonuz Musliu, që është edhe ish-drejtor politik i SHP te UCPMB-së i mbështetur edhe nga kryetari i komunës së Bujanocit, Shaip Kamberi.

Shaip Kamberi, theksoi se kjo është konform shumicës se popullatë në qytetin e tyre dhe barazi mbi gjitha për zhvillimin e komunës së Bujanocit.

Kryetari i Komunës së Bujanocit Shaip Kamberi per agjencine e lajmeve “Presheva jone”  tha sot  “se po presim pelqimin e ministrise serbe ne Beograd, cka besoj se nukka asnjë arsye ligjore apo logjike qe autoritet e administratës shtetërore te  refuzojnë vendimin e kuvendetit te komunës së Bujanocit për një ndryshim në emrin e sheshit qendror të komunës nga Karagjorgje Petroviç në Skënderbeu. Ndryshe, Kryetari Kamberi: Nese Beogradi refuzon Skenderbeun ne Bujanoc, do te nisim proces gjyqësore..”

“Gjithashtu, ne besojmë se ky vendim nuk ndikon në përkeqësimin e marrëdhënieve ndëretnike në Bujanoc”, ka shtuar Kamberi, i cili ishte deputet në seancën e fundit të Kuvendit të Serbisë nga  Partia për Veprim Demokratik (PVD).

SHPËRNDAJE