khalamabLondër, 8 maj  -Agjeneden e vizitave te para e  kryetari i ri i Londrës nis me  Tiranne dhe Prishtinën  ka pohuar Sadiq Khan njeriu numer nje kryqyteti biritani per tr ciklin mediat shqiptare kane  skruar se mun djete me orjgine shqiptare. Keto vizita i ka z.Sadikuu ka paraljemruar edhe vete nga deklaratta etij dukephuar sne gjuhen shipe se  “unë i dua shqiptarët ketu ne Londre skam shume miqe, ejotjme si vëllezer  dhe mezi pres të bashkëpunoj me ta, si dhe të vizitojë Shqipërinë e Kosovën”, trasnmeton agjencia  e lajemeve “Presheva Jonë” e cila sjell disa foto te tij me flamur shiptare dhe duke vballezuar shotën  (Hajder shto mashallah)  per diten e flamurit..

 

Kretari Sadiku ne mes Londres ne mesin e shqiptareve “Hajde shoto Mashallah..” !

KhashotaaaSadik Khan (Kenan Sadiku)  i pari kryebashkiak mysliman i Londrës dhe mik i shqiptarëve. Khan do të bëhet në këtë mënyrë kryebashkiaku i parë mysliman i kryeqytetit britanik. Një ngjarje që bën histori në një qytet ku emigrantët janë pakica më e madhe etnike. Feministe muslimane dhe tifoz i Liverpool, i cili është Sadiq Khan, kryetari i ri i Londrës. Sipas gazets prestigjioze Le Monde Sadiq Khan: “Londra  sot  ka zgjedhur me shume shpresën se sa frikën” (“Sadiq Khan : « Londres a choisi aujourd’hui l’espoir plutôt que la peur »“) transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”
Sadik Khan  i vogel (1 m 65) por me nam te madh…Kryetari i ri i Londrës Sadik Khan flet shqip. Ka origjine shqiptare?
Sadik Khan (45) bir i emigrantëve pakistanezë, myslimanë, u rrit në Londër së bashku me 7 vëllezër. Sadiq Aman Khan  u lind më 8 tetor 1970 ne Spitalin e Shën Gjergjit në Tooting. Ai jo vetem se i përket besimit mysliman, por edhe faktin që falet dhe agjëron muajin e Ramazanit.  Jo vetem kaq, agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” ka mesuar se kryetari i ri i Londrës Sadiku flet shqip dhe ka origjine shqiptare, nga e ema që sipas sia burimeve  nga diaspora ne Londer nena e tij eshte me origjine nga Medvegja.
“Unë i dua shqiptarët – (foli në shqip) – dhe mezi pres të bashkëpunoj me ta, si dhe të vizitoj Shqipërinë e Kosovën”, ka deklaruar Sadiq Khan, njeriu që tani do të bëhet kryebashkiaku i metropolit britanik.
Gjyshërit Sadiq Khan largua nga India për Pakistanin, pas ndarjes së Indisë në vitin 1947 dhe prindërit e tij u largua Pakistanin për në Londër në vitin 1960, pak para lindjes së tij. Babai i tij ishte një shofer autobusi për gati 25 vjet dhe couturière2 tij amtare.Khan u lind në Spitalin e Shën Gjergjit në tooting lagje, në jug të Londrës. Ai studioi për drejtësi në Universitetin e veri të Londrës dhe më pas u bashkua me Shkolla Guidford Ligjin për t’u bërë një avokat i specializuar në të drejtat e njeriut. Sadiq Khan u rrit në një projekt të strehimit në jug të kryeqytetit, me shtatë vëllezërit dhe motra e tij.

 

SHPËRNDAJE