Medvegjë, 5 shkurt -Kryetari I KKSH vizitoi shkollen Medewvgjkën, meqe rast ka fizituar didsa shkolla shqope ne keto treva. Fillimisht ai ka viziuar shf “Zenel Hajdini” i pritur nga Arlinga Kadriu. Ai ka uruar drjetoreshen për sukseset, ruajtjne berthames shiope. Mustaf po ashut ka vizituasr shkollen e “Banjes së Sjarines” si dhe shkollen fillore ”Gornja Jabllanica”!, njfton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Kryetari Z. Ragmi Mustafa uroi për fillimin e vitit të ri shkollor dhe i informoi për ecurine e procesit të teksteve mësimore në gjuhën shqipe. Së shpejti 18 tekste mësimore në gjuhën shqipe nga Republika Shqipërisë. Duke shpresuar që sa më shpejtë të tejkalojmë edhe procedurat tjera administrative.

Këshilli Kombëtar Shqiptar do të insistoj edhe më tej që bashkërisht me ministritë respektive dhe partnerët ndërkombëtarë që edhe nxënësit shqiptarë të jenë të barabartë në Luginën e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës!

SHPËRNDAJE