mulsirli11Tiranë, 4 dhejtor  -Me ftese te krytarit te parlamenti shqiptar Ilir Meta, Jonuz Mulsi , kryetar i Kuvendit të Bujanocit po merr pjesë në Kongresin e LSI-së ne Tirane. Kyryetari KKSH-së ka nje agjende te dendur me nje ser takimesh me autoritetet shqiptare per ceshtjen e Lugines se Presheves, me prioritet arsimin. Ai, kete vizite ne Tiranë po es hfrytëzon per kontakte e biseda me atutoritit shqiptare, koerkon ndihme nga parlamenetaret shqiptar për librat shqip ne Luginë.

Nga takimi i  Mulsiut me  kryeparlamentarin shqiptar Ilir Meta, ky i fundit ka premtuar se paralmenti shqiptar do te beje presion ne qeveri qe te bjne me shume per Lujginene Preshvës, sidos ne sigurimin e librave dhe njohjen e diplomave.

Musliu per agjencine e lajmeve “Presheva jonë” nga Tirana eshte shprehur  optimist se “kesaj radhe shpreson se Shqiperia do të beje dicka seriozisht ne këte drejtim..”. Ne Tirane z.Mulsiu ka takuar edhe deputetin e Bundesatgut gjerman Tobias Josef Zech i cili ihste i interusra për sitauiten poltlike dhe ekonomike ne Lujginene Preshvës. pritet nje vizite e paralamenrtarve gjerman se shpetji ne Preshevë, tha Musliu.

“Ligji lejon që të ofrojë librat shkollore me ndihmën e vendit amë, por një marrëveshje e tillë është arritur në një bisedë të dy kryeministrat. Me këtë rast tashmë kanë kontaktuar Trupit Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë dhe ambasadës shqiptare në Beograd, dhe Tirana ka formuar një komision që do të merret në mënyrë specifike me tekstet shkollore për shqiptarët në Luginën e Preshevës “, ka thënë ne vazhdim z.Musliu.musllsss

SHPËRNDAJE