maltaaaPreshevë, 4 dhjetor -Malta eshte nder vendet e para qe ka njohur Kosovën (21 Gusht 2008) e cila pas njohjen ka nisur bashkepunimin. N eprag te vizite te presidntit kosvar hashim Thacit, ne Valeta eshte vene nje flamur, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” nga Valetta.
flammaadfffMalta me vetem 450.000 banore është nje vend qe i takon grupit te  shtatë ishujve në detin Mesdhe, në jug të Sicilisë dhe në veri të Tunizisë. Perndryshe Malta si një siujëdhese mjaft diskrete e planetit, njihet si nje vend i te gjitha llojeve spiunazheve, apo ndryshe siq njihet si “Bonds Center”, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Thaci rifillon fushaten nga Malta per Kosovën ne UNESCO. Gazetari  i “Presheva jonë” udhëton për Malta e njohur si një “Bonds Center”. Pritet mbeshtetje nga Valletta per Kosovën në UNESCO

valettaaVec kesaj Valletta, ky kryeqytet i Maltës, ne vitin 2018 do të jetë Kryeqyteti Europian i Kulturës, njofothemi nga  Komisioni Evropian. Valletta është një vend i trashëgimisë botërore të UNESCO-s dhe ka n je ndikim te madhe ne ektre orgnaizate nderkombërtare. Jo vetëm që është një nga qytetet më të vogla të kapitalit në botë, por me 320 monumentet e saj, të gjitha brenda një sipërfaqe prej 55 ha, Valletta është një nga zonat më të koncentruar historike dhe trashëgimisë vend popullor në botë.

Mesohet se presidenti i Kosoves ka udhtuar per malta i cili neser do te zhvilloj nje ser aktivtesh e misionesh ne kreqytetin e ketij vendin në Valletta. Presidenti Thaçi neser do te takohet mre  Marie Louise Coleiro Preca.

Presidenti Thaçi do të takohet edhe me kryeministrin e Maltës, Joseph Muscat, dhe kryetarin e Dhomës së Përfaqësuesve të Parlamentit të Maltës, Angelo Farrugia. Njëkohesisht do të pritet edhe nga përfaqësues të tjerë të jetës politike dhe publike në Maltë.

SHPËRNDAJE