Vranjë, 19 shtator  -Kryeministrja Ana Brnabiç tha sot se zgjedhja e organeve të të përkohshëm në Preshevë ishte jo vetëm rezultat i mosmrrëveshje me s shiptareve, por edhe i vetmi mekanizëm që qeveria serbe kishte në dispozicion për shkak se asambleja lokale nuk ishte mbajtur.

“Ne kemi nevojë për të futur një masë të përkohshme dhe shpresoj se së shpejti do të përcaktohet në përputhje me zgjedhjet lokale në Preshevë dhe me të vërtetë ajo që njerëzit duan të Preshevës”, ka thënë Brnabic përgjigjur pyetjeve të gazetarëve.

Ajo vuri në dukje se kishte probleme në Preshevë, se presidenti i komunës ishte ndryshuar dhe se asambleja nuk ishte mbajtur.

“Qeveria serbe, kjo është e vetmja gjë që duhej të bënim, pasi asambleja nuk u mbajt”, shtoi Brnabiç

Sipas mediave të Beogradit, qeveria serbe më 14 shtator lëshoi ​​një vendim për shpërndarjen e Kuvendit Komunal të Preshevës.

Detyrat nga parlamenti dhe autoritetin ekzekutiv të komunës së Preshevës do të kryejë organi i përkohshëm, i cili do të përbëhet nga një kryetar dhe katër anëtarë, siq e tha Ragmi Mustafa, pa pjesëmarrjen e Partisë Demokratike të Shqiptarëve (PDSH).

Kjo parti ka kundërshtime ndaj përbërjes së atij organi dhe pretendon se nuk pasqyron rezultatet e zgjedhjeve lokale ku PDSH mori numrin më të lartë të këshilltarëve në Kuvendin Komunal.

SHPËRNDAJE