New York/UN, 19 shtator -“President i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, në krye të delegacionit të Kosovës, i shoqëruar nga Zonja e Parë e shtetit, Lumnije Thaçi, është nisur sot për në Nju Jork, ku do të marrë pjesë në seancën e radhës të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara.” Ky ishte dje lajmi dite ne portalet kosovare, boll lajm i mire sikur te ishte ashtu. Ne fakt kete lajm sot e kan demantuar zyrtaret e OKB-së nga kabineti i sekretarit te pergjithshëm te kesaj organizate boterore, duke pohuar per agjencine lajmeve “Presheva jonë” se nga nje delagacion nga Sqhiperia po ndjek punimet e Sesionit te 72 te Asambles e përjgithshme, por jo edhe nga Kosova.

 

OKB: Sekretari i përgjishem i Kombeve te Bashkuar nuk ka ne agjende takimin me Hashim Thacin  dhe me zonjën e tij

Pasi që Kosova nuk është anëtare e Kombeve të Bashkuara dhe nuk ka statusin e Observerit të Përhershëm në Organizatënb tone, asnjë nga përfaqësuesit e tij nuk do të marrë pjesë këtë muaj në nivel te lartë ne punimet e sesionit të Asamblenë e Përgjithshëm te OKB-së. Ne ketu en OKB nuk jemi ne dijeni as ne ajende nuk kemi një vizitë Hashim Thaçi në Kombet e Bashkuara..” (“Le Kosovo n’étant pas un Etat membre des Nations Unies et ne bénéficiant pas d’un statut d’Observateur permanent auprès de l’Organisation, aucun de ses représentants ne participera ce mois-ci au débat général de haut-niveau de l’Assemblée générale. Pour le moment, nous n’avons pas connaissance d’une visite de Mr. Thaci aux Nations Unies“), ka thne zedhneja e OKB-së znj.Eri Kaneko.  Sipas zyrtareve te OKB-së, meqe Thaci ne New York ben vizite private, mund te pyesni kabinetin e tij në Prishtinë për me shumë.

Se a eshte parapere ndonje takim te shefi te OKB-së me Thacin, z.Mathias Gillmann nga kabineti i Sekretarit te Perghithshem te Kombeve te Bashkura ka deklaruar se “Sekretari i Përgjithshëm Antonio Guterres nuk ka asnjë takim të caktuar në këtë fazë me z. Thaçi …” (“Nonil n’y a pas de rencontre prévue endtre le secrétaire général Antonio Guterres  à ce stade avec Mr. Thaci…”), transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”.

Ne New York po qëndron edhe presidenti amerikan Donald Trump ai dje ka takuar dhe fotgraduar lidere te ballkanit. nje takim i tille pritet te jete edhe me Hashim Thacin.

Ndyrshe, mësohet nga zyratrewt e OKB-së se Kryeministri Edi Rama dhe ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Ditmir Bushati, iu bashkuan krerëve botërorë në Sesionin e 72-të të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së.Rama dhe Bushat dëgjojnë live Donald Trump-in, ja kush e nxjerr foton

 

 

SHPËRNDAJE