Résultat de recherche d'images pour "Miloš Vučević"Preshevë, 26 dhjtor  – Nga tetë listat zgjedhore që kanë marrë pjesë në zgjedhjet lokale në Preshevë, pesë kaloi pragun, duke përfshirë një listë të Aleksandar Vucic – unike për Serbinë e cila ka marrur 894 vota ose 5.88 për qind pjesëmarrje, sipas rezultateve paraprake që njoftoi Komisionin Komunal të Zgjedhjeve në Preshevë.

Sipas këtyre rezultateve, në zgjedhjet lokale e djeshme në Preshevë më së shumti vota ka fituar një listë të alternativave për ndryshim – Shqiperim Arifi e cila është votuar 5,504 votues ose 36.2 përqind pjesëmarrje.

Serbët e Preshevës fituan 894 vota, kalon praguin. ash mund te flasim për nje kuvend “multientik” 

Résultat de recherche d'images pour "serbet zgjedhjet 24 dhjetor presheva jone"

Ndryshe nënkryetar SNS Milosh Vucevic ka thnë sot per Tnajug se në Preshevë ka arritur një “rezultat historik”, ku lista unike serbe “Aleksandar Vucic i Serbisë unike” ka kaluar pragun, ka shkruar Tanjug, transmeton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”.

Ai tha se lista e Serbisë ka të ngjarë të mbetet mbi pragun pas zgjedhjeve të përsëritura në disa vendvotime, dhe theksoi se kjo do të jetë hera e parë që një listë e Serbisë të kuptojë se rezultatit të zgjedhjeve në Preshevë. Serbët e Preshevës fituan 894 vota, më shume se disa parti shqiptare ne Lugine?? SLista serbe e Vucit kalon pragun dhe tash mund te flasim per nje kuvedn “multientik”, ashut siq  ekihste paralameruar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” 48 ore para zgjedhjeve lokale ne Preshevë

Lista Partia zgjedhore Demokratike e Shqiptarëve – Ragmi Mustafa ka fituar 4.550 vota ose 29.9 për qind, listën zgjedhore i Partisë për Veprim Demokratik – Adita Sinani 1,870 vota ose 12.3 për qind, ndërkohë që lista zgjedhore Grupi i Qytetarëve për reforma të ndryshojë Partia Demokratike e Shqiptarëve – Sami Salihu fitoi 1.419 vota ose 9.3 për qind.

Sipas rezultateve paraprake, nën pragun e tre listave zgjedhore – Bashkimi Demokratik i Shqiptarëve – Naser Aziri i cili fitoi 358 vota, ose 2,35 për qind, Bashkimi Demokratik i Luginës – Skender Destani i cili fitoi 326 vota ose 2.1 për qind e listës zgjedhore të Partisë Demokratike – Xhelal Memeti votoi për 280 zgjedhës ose 1.8% të votuesve.

Në Preshevë ishte dje hapur 38 vendvotime ku votimi i duhur mund të ketë përdorur një total prej 38,751 votues.

 

SHPËRNDAJE