Të pranishmëve masës së tubuar ju eshte drejtuar kyratri aktual i Bujanocit z. Shaip Kamberi, më pastaj edhe  z.Jonuz Mulsiu, kryetari i Kuvendit, ish kryetari i KP të UÇPMB-se në Luginën e Preshevës. Nderkaq, Kryetar i OVL-së së UÇPMB-së Edmond Isufi, duke folur për rolin dhe angazhimin ushtarak të ndjerit Ridvan Qazimi, thkesoi se Komandant Lleshi ka luftuar për clrimine trojeve tona shqiptare, e cili këtë mision e la në gjysëm, njofton agjencia informative kombëtare “Presheva Jonë”

 

 

Tërnoc- Bujanoc, 25 maj

 

Sot në praninë e qindra shqiptarëve nga katër anët e Kosovës Lindore (Presheva, Bujanoca dhe Medevegja) si ddhe  mysafirë nga Kosova  në Tërnoc të Madh  u përkujtua në mënyrë madhështore komandanti ylegjendar Ridvan Qazimi-Komandat Lleshi me rastin e 11- vjetorit të i rënies heorike me uniformë të UCMPB-së  për  liri, që atdheun e la të  robëruar. Pjsëmarrësit në duar mab nikn flamuj e fotografi të komandant Lleshit kun në mesin e tyre për ta nderuar kishin ardhur edhe shumë luftëtarë dhe bashkëpunëtorë të tij të pushkës dhe dialogut që oishin të angazhuar për një perspktivë më të mire të  Luginës së Preshevës, njofton agjencia informative kombëtare “Presheva Jonë”

 

Do theksuar se  indjeri Ridvan Qazimi para se të ndrronte jetë ishte kryenegociatori nga pala ushtarake  shqiptareve të Luginës së Preshevës me NATIO-s dhe palën sebe në anën tjetër. Komandant Lleshi u vra tinëzisht në një pritë vetëm katër ditë pas nënshkrimit të Marrëveshjes së Konçulit nga forcat serbe, siq ishte raportuar atëbotë, megjithse rasti ende nuk është ndriquar përfundimisht.

Të pranishmëve masës së tubuar ju eshte drejtuar kyratri aktual i Bujanocit z. Shaip Kamberi, më pastaj edhe  z.Jonuz Mulsiu, kryetari i Kuvendit, ish kryetari i KP të UÇPMB-se në Luginën e Preshevës.

Nderkaq, Kryetar i Organizatës së Veteranëve të Luftës së UÇPMB-së Edmond Isufi, duke folur për rolin dhe angazhimin ushtarak të ndjerit Ridvan Qazimi, thkesoi se Komandant Lleshi ka luftuar për clrimine trojeve tona shqiptare, e cili këtë mision e la në gjysëm. Prandaj, sipas tij, për t ja arriut qëllimeve të komandant Qazimit dhe synimeev tolna duhet të jemi unik.

SHPËRNDAJE