majjaaggPreshevë, 8 shtator  -Nga takimi i fundit i dy delegacioneve, atij kosovar dhe serbe ne Bruksel ne kuader të ashtuquajturit dialog teknik (ne fakt kryekeput politik) deri tash duket se ka pasur vetem “marëveshje” gazetash per te cilat ka pasur reagime e kundereagime mes prijësve te delegacioneve,  atij nga Beogradi dhe Prishtina, pra Edita Tahtirit dhe Marko Gjuricit.

Zëdhënësja e Përfaqësueses së Lartë të Bashkimit Evropian, Maja Kociançiq ka konfirmuar për agjemncine e lajemeve “Presheva Jonë” se në bisedimet ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit në Bruksel, nuk është arritur marrëveshja për tabelat e veturave.

“Po bisedohet për këtë, por janë të nevojshme përpjekje dhe bisedime shtesë”, ka thënë Kociancic.

Do pekrujtuar se një ditë më herët, ministrja për Dialog në Qeverinë e Kosovës, Edita Tahiri kishte deklaruar se “në bisedimet me Beogradin është arritur marrëveshja për reciprocitetet në lidhje me tabelat e veturave”

SHPËRNDAJE