gjuroeditaPreshevë, 8 shtator  -Nga takimi i funit i dy delegacioneve, atij kosvoar dhe serbe ne Bruksel ne kuader të ashtuquajturikt teknik (ne fakt krfyekeput politik) deri tash duket se ka pasur vetem “marëveshje” gazetash per te cilat ka pasur reagime e kundereagime mes prijësve te delegacioneve,  atij nga Beogradi dhe Prishtina, pra Edita Tahtirt gje Marko Gjuricit.

Beogradi tha se ne Bruksel eshte biseduar per AKS-ne , cka Edita Tahiri demantoi. Kjo e fundit tha se eshte arritur marrëveshja ne Bruksel per tablat, kuerse kolegu i saj po ashtu ka demantuar sot duke thene se “nuk eshta arritur kerrëfare marreveshje per tabelat”, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jomnë”

 

Me konkretisht, drejtori i Zyrës për Kosovën Marko Gjuriq u tha gazetarëve se nuk ka pasur marrëveshje mbi tabela.  Ai tha se marrëveshja e 2011 me Prishtinën e cila është bërë pas-qeveria në Serbi është dashur të targave serbe nuk ekzistojnë më në territorin e Kosovës.

“Ne jemi tani duke luftuar kundër heqjes së tabelave tona. Në të njëjtën kohë ne jemi duke luftuar për të është për të mundësuar qytetarëve të cilët tani janë duke përdorur targat KS që të ketë një zgjatje të periudhës së vlefshmërisë së marrëveshjes, sepse për periudhën nga viti 2011 të përdorur këto tabela ka zgjatur pesë vjet, dhe ai tani insiston” u ka thëne Gjuriq gazetarëve në Bruksel, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Gjuriq ka shtuar se më e mira do të ishte që çështja e tabelave të mos lidhet me ndonjë çështje të statusit dhe kjo është ajo që pala serbe këmbëngul bisedimet. Sipas Gjruqi, nesër, është planifikuar për të diskutuar mbi pjesën veriore dhe jugore të Mitrovicës.

SHPËRNDAJE