Preshevë, 5 nentror  -Në Preshevë, 40 për qind e votuesve të regjistruar votuan për një nga gjashtë listat e ofruara për anëtarët e Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve.

Partite shqiptare ne Lugine me 10 e 20 vjet “stazh” mezi fituan, kurse Lista e pamvarur e Muharrem Salihut vetem për 20 dite “stazh” perkunder shantazheve arriti te fitoj qindra votuesë, nja apo dy kandidatë, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” 

Komisioni Komunal i Zgjedhjeve i ka përpunuar të gjitha vendvotimet, dhe sipas rezultareve paraprake mësohet së partia e Shqiperim Arifit (ApN) ka fituar me se shumti vota 35.51 për qind.

Kurse Partia Demokratike e Shqiptarëve e Ragmi Mustafes fitoi gati pergjysem me pak se APN vetem  23.23% e votues, po ashtu edhe PVD vetem 22.26% dhe Lëvizja Reformuese 16.49%. Dy partitë e tjera, Partia Demokratike dhe Forumi Shqiptar për zhvillimin ekonomik në Serbi, mori mbi një për qind të mbështetjes.

Në Bujanoc, sipas të dhënave paraprake, shumica votat shkuan në Partia për Veprim Demokratik, presidenti aktual i asaj komune, Shaip Kamberi.

Kur hedhen votat nga të gjitha qendrat e votimit ku votuan shqiptarët, do të dihet se sa parti do të ketë anëtarët e këshillit. Komisionet zgjedhore komunale në Preshevë dhe Bujanoc nuk janë raportuar parregullsi gjatë zgjedhjeve për anëtarët e Këshillit Kombëtar.

SHPËRNDAJE