Résultat de recherche d'images pour "ceremonia varrimit rugova"Prishtine, 21 janar  -“Ata qe mundohen qe te injorojne, fusin perqarje te panevojshme duke perzhdredhur si te duan ceremonine e varrimit te presidenit Rugova, arkitektit te pamavresise se Kosoves  e kan kote sepse me 21 janarin e ftof me teperatura ekstreme te uleta (minus 23 grade) u deshmua se sa e deshti Kosova, sa e deshten shqiptaret dhe nderkombetaret te cilet qindra mijera u mblodhen ate dite nga kater anet e shqiptarise..” ka deklaruar sot Keshilltari i kryreministrit, Jahja Lluka per agjencine e lajmeve “Presheva jone’ me rasti   epervjetorit te vdekjes se presidneit hiisotrik te Kosoves,  duke folur per jetet dhe vepren madheshtore deri ne vdekje, ceremonia e varrimit te Ibrahim Rugoves”

 

Lluka: Presidenti Rugova ishte perosonaliteti i pare qe u varros me garde ushtarake flane SHB-ve dhe Haradainajt

Sipas z.Lluka “Per presidentin Rugova eshte e tepert te flitet, fatkeqesi jone este qe ai shkoi para kohe ne ato moment qe Kosoves dhe shiptareve ju dsht me se shumti. S ai perket varrimit te presidneti Ruva, une kam qene nder organizatoret si ejse e nje ekipi te gjerew. Dua tju them se presidenti Rugova eshte varrosur me nderimet me te larta ushatarke qe i takon nje burreshtetasi vendor. Me kete rast erdhi garda ushtarake “Shkelzen haradinaj’ nga Dukagjini  per te nderuar  liderin e Kosoves dhe shqptareve Ibrahim Rugova. Kjo ceremoni e varrimit me garda ushtarake nodhi me urdherin e kryeministrit Ramush Haradinaj dhe SHBA-ve si dhe komandantit te zones gjenral Nazmi Ibrahimaj.”

Résultat de recherche d'images pour "ceremonia varrimit rugova"“Keshtu qe ata qe mundohen qe te injorojne, fusin perqarje te panevojshme duke perzhdredhur si te duan ceremonine e varrimit te presidenit Rugova e kan kote sepse me 21 janarin e ftof me teperatura ekstreme te uleta (minus 23 grade) u deshmua se sa e deshti Kosova, sa e deshten shqiptaret dhe nderkombetaret te cilet qindra mijera u mblodhen ate dite nga kater anet e shqiptarise nga i tere ballkani, diaspora, Zvicra, gjmernia, Amerika..deri tek Austalia e larget.” ka shtuar keshilltari i larte i qeverise se Kosoves

Sipas z Jahaj llukes “”Ata qe mundohen ta injorojne apo shtremberojne varrimin e presidentit Rugova, ju bej me dije se lodhen kot sepse ata dite Kosova dhe populli shqiptare me protkollin e ceremonise se presidentit Rugova ka dhene provimin se si vlersohet dhe rrespektohet presidneti i shteit tone, arkitektit te pamavresise se Kosove dr.Ibrahim Ruvova. T ju kujtojm se ate kohe ishte veshitre te organzoheshin gjera te tilla me prokol shtetror, meqe ne skishim aq shume ne dore, gjithecka shkonte permes UNMIK-ut. Por, fale SHBA-ve dhe qeverise se Kosoves ramush haradinja ai u percjell me nderme tme te larta, qe e meritin nje buureshtetas, presidnt i nje vendi..”

 

 

 

SHPËRNDAJE