gjuraaPreshevë, 20 tetor  -Gjatë një vizite në Bruksel, drejtori i Zyrës për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Marko Gjuriç ka kërcënuar Kosovën. duke phura se Srebia ehstee gatshme per dilaog, por jo due dhene pasuirne e saj.  (“Srbija uvek spremna na dijalog, ali ne da svoju imovinu”)

Ai ka thënë se Serbia është gjithmonë e gatshme për dialog, por jo e gatshme për t’ia dorëzuar pasurinë e saj Kosovës, duke nënkuptuar se Beogradi nuk do të rrijë duarkryq për “Trepçën”, transmeton agjencia e lajemeve “Presheva Jonë”

“Ai pas rundit të parë të bisedimeve në Bruksel ka thënë se nuk do të bëjë koncesionin katastrofik dhe kompromise të qelbura në dëm të popullit të vet”, (“Nećemo praviti katastrofalne ustupak i trule kompromise na račun sopstvenog naroda.“)  citon “Presheva Jonë”

“Politika jonë mbetet politikë e dialogut, por kurrë nuk do të jetë politikë e futjes së kokës në zall, bërjes së kompromiseve pa bazë dhe në dëm të popullit serb”, ka thënë Gjuriç.

SHPËRNDAJE