Natasha Kandiq , Drejtuesja e një ONG në Sebi (Fondit për të Drejtën Humanitare) ka komentuar  „dëshmitari“  e mbrojtur në televizionin shtetëror serb, i cili pretendon se “ka marrë pjesë në heqjen e organeve të të rrëmbyerve serbë në veri të Shqipërisë në fundivtet e ’90-ta” është e papranueshme. Natsha Kandic, ka pohuar se nuk beson i beson xhirimeve dhje se ato duken amtre, jo autentike, njofton TANJUG, transmeton agjencis „Presheva Jonë“

 

Beograd, 11 shtator

– Unë mendoj se prokuroria për arsye politike dhe vende kjo histori shqetëson familjet e viktimave. Historia është bindëse, duke vepruar politikisht dhe sjell siklet për publikun – tha Kandic.  Prokuroria ser, pa vazhduar ajo, duke ballafaqohet me qeverinë e re “, me të cilët ata ndajnë ideologjinë e njëjtë.”

– Së pari, nuk besoj se dikush gjërat dëshmitarëve tmerrshme si kjo vetëm ndjehet i sigurt në duart e RS për Mbrojtjen e Dëshmitarëve.  Njësia, e cila është e vlefshme për jo-profesionale, nga programet e të cilit janë të paktën tre dëshmitarëve të mbrojtur. Së dyti, pse, në qoftë se nuk është e tillë një dëshmitar i rëndësishëm, ai nuk është nën kujdesin e ekipit të EULEX-it special. Dhe e treta, nuk besoj se dikush i UÇK-së, por në qoftë se ju zgjedhin për këtë lloj veprimtarie kriminale, të angazhohen ushtarë të zakonshëm me bajoneta për të marrë nga zemra, e cila më vonë do të shitet?!

SHPËRNDAJE