valterrggBeograd, 24 maj  -Aktori i njur “jugoislalv dhe i film jugosllav Velimir Bata Zhivojinoviq, ka vdekur mbrëmë në 22.45 në spital “Sveti Sava” në Beograd. Bata ka luajtur rolin më të madh në rajon dhe në botë është i njohur kryesisht për rolin e tij në filmin “Valter mbron Sarajevën” (“Valter brani Sarajevo”) nje film mjaft i shikuar ne Ballkan.

Për para-luftës dhe brezave të luftës në Jugosllavi Velimir Bata Zhivojinoviq simbolizuar heroizëm në luftë, rritjen e varfërisë pas shkatërrimit “vëllazërim-bashkimit”

I lindur në Koracica 5 qershor 1933 nën Kosmaj. Duke vepruar talent u njoh me 15 vjet më parë, kur i statirao në Akademik Teatrit “Branko Krsmanoviç” në Beograd. Pas vepruar shkollat ​​në Nish dhe Novi Sad, ai u regjistrua në Akademinë e Teatrit në Beograd.

Ai është transformuar me lehtësi nga një hero partizane e togerit çetnike, shërbëtorin e djallit në një roje të dehur, beskrupoloznog pupla tregtari në një boksier të dështuar.

Aktori natyror dhe i thjeshtë, numër rekord i roleve – rreth 300 të mëdha dhe episodike.

 

SHPËRNDAJE