Një mosmarrëveshje u ngrit javën që shkoi në një Kishë, konkretisht në bazilikën e Adës Lindjes, njofton agjencia informative “Presheva Jonë” duke u thirrur në burimet e agjencive botërore.

Palestinë, 24 janar/AIK-Presheva jonë

 

Kjo ndodhi gjatë pastrimit të ndërtesës në Betlehem, ku morën pjesë qindra priftërinj dhe murgjit e dy Kishave, kur plasi sherri krisi llosi paprimtas,  grushta dhe filluan edhe fshesat të fluturojnë n ‘Kishë.
Policia palestineze u ftuar ka intervenuar dhe pask pak orësh rivendos rendin. “Kjo është një çështje e vogël (…) sepse ketu ndodhë gati për  çdo vit,” tha nënkolonel Khaled al-Tamimi. “Gjithçka është mirë, gjërat janë kthyer në normale, nu ka viktim a pasoja të mëdha tragike. Askush nuk ishte arrestuar sepse ata janë njerëz të Zotit ” tha polici.

 

Bazilikën e Betlemit, që shënon vendlindja e Jezusit, daton nga shekulli i gjashtë. Ai është më i vjetër i njohur në Tokën e Shenjtë. Administrata e tij është e ndarë në mes të kishës katolike romake, kisha ortodokse greke dhe Kisha armene. Çdo shkelje të kufijve të vendosur në ndërtesë mund të shkaktojnë një luftë, veçanërisht gjatë përgatitjeve për Krishtlindjet ortodokse, e cila do të zhvillohet javën e ardhshme.

SHPËRNDAJE