Agjencia informative kombëtare “Pesheva jonë” me seli në Kombet e Bashkuara në Gjenvë  sot ka kerkuar përgjigjie dhe sqarim nga presidenti i FIFA-s z Joseph S. Blatter lidhur me raportet e reja mes FIFA-s dhe Kosovës si dhe disa shkrimeve në mediat serbe gjoja për “rishqyrtimin e vendimit të FIFA-s për Kosovën”.

 

Cyrih, 29 maj

Nga selia e  FIFA-s kemi marrur sot ket përgjigje se “Siq e dini ndoshta, Komiteti Ekzekutiv ka dhënë miratimin e saj FIFA për  të luajtur ndeshje miqësore me Federatën Futbollit të Kosovës në përputhje me nenin  79 të statutit të FIFA-s. Informacione të mëtejshme mund të gjenden në një letër të dërguar nga FIFA-s Sekretarit të Përgjithshëm të FFS serbe…

Në këtë letër të FIFA-s drejtuar utoriteteve sportive serbe (FFS) në Beograd, ndër tjera lexojmër: Pas vendimit të marrë nga Komiteti Ekzekutiv të FIFA më 21 maj 2012 për të lejuatur shoqatat e FIFA lojëra miqësore ndërkombëtare me ekipet e Federatës së Futbollit të Kosovës (FKK) e  ciliend  nuk është anëtar i FIFA-s, Sekretari i Përgjithshëm i FIFA-s Jérôme Valcke i ka dërguar një letër të z Tomislav Karaxhiç, kryetar i FF të Serbisë.

Në këtë eltër  thuhet se “Pas kërkesave me shkrim nga të Federatës të Futbollit të Kosovës (FFK), gjatë dy viteve të fundit, Komiteti Ekzekutiv i FIFA ka rënë dakord në mbledhjen e saj të datës 21 maj 2012 për të lejuar shoqatat  anëtare të FIFA-s të luajë lojëra miqësore ndërkombëtare me ekipet e FFK-së edhe spe Kosova nuk eshte ende anëtare e FIFA-s.  Ky vendim është bërë në bazë të nenit 79 të statutit FIFA (following repeated written requests from the Football Federation of Kosovo (FFK) over the last two years, the FIFA Executive Committee agreed during its meeting of 21 May 2012 to allow the FIFA member associations to play international friendly games with teams of the FFK, which is not a member of FIFA. This decision has been made on the basis of article 79 of the FIFA Statutes) i cili parashikon mundësinë që anëtarët e FIFA mund të luajë kundër persona joanëtarë të organizatës (si FFK) ka siguruar FIFA u jep autorizimin e saj.  Ne do të duam  të theksojmë se Komiteti Ekzekutiv i FIFA e ka  bërë të qartë se autorizimi i tillë nuk përbën një hap drejt anëtarësimit në FIFA, e cila varet në konsiderata të tjera. Në veçanti, dhe në bazë të dy statuteve aktuale dhe draft të FIFA-s, sa kohë që FFK nuk është anëtar i UEFA-s,  nuk mund të jetëas   anëtare e FIFA-s.Vendimi kishte për qëllim thjesht për të mbështetur zhvillimin e sportit tonë. .”

SHPËRNDAJE