Kryetari i Partisë Popullore, Vuk Jeremiq, ka thënë se lideri i SNS Aleksandar Vucic është duke planifikuar për në muajt e ardhshëm të shkaktojë trazira në veri të Kosovës, në mënyrë që të merren me Prishtinën, e cila përfshin anëtarësimin e Kosovës në OKB është parë si një lehtësim, shkruan sot gazetae enjohur serbe DANAS, trameton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Presidenti i Partisë Kombëtare Vuk Jeremiç tha se Presidenti i SNS-së Aleksandër Vuçiç planifikon të provokojë trazira në veri të Kosovës në muajt e ardhshëm, me qëllim që Kosova të anëtarësohet në OKB.

“Ne e pamë tashmë këtë recetë, e shtrëngojnë, pastaj vendosin zjarr dhe e mbyllin si rast i shkaktuar nga zoti. Kështu, Vuçiq mendon se është arritur një “marrëveshje historike”, tha Jeremiç në asamblenë themeluese të Komitetit Komunal të Partisë Kombëtare të Vozdocit, sipas një deklarate të Partisë Popullore.

Jeremiç tha se si pjesë e përgatitjes së autoriteteve për krijimin e problemeve të drejtuara për nënkryetarin e Listës Serbe, Milan Radoiçiç, një njeri që menaxhon aktivitetet kriminale në Kosovën e veriut, u vendos “në bashkim të plotë me Beogradin dhe me mbështetjen e saj të plotë që është duke i dhënë”, raportoi “Danas”.

“Ata do të përpiqen të provokojnë trazira në mënyrë që të trembin njerëzit nga një luftë e re”, tha Jeremiç.

“Ne duhet ta ndalojmë atë dhe ne kemi një përgjegjësi të madhe. Regjimi progresiv e mban Serbinë në një gjendje të pushtimit de facto”, tha Jeremiç , duke shtuar se Vuçiç planifikon të blejë mbështetje ndërkombëtare për koncesione të njëpasnjëshme, të cilat janë drejtpërdrejtë kundër interesave kombëtare, për të vazhduar sjelljen e “represionit bandit” në Serbi.

“Bashkësia ndërkombëtare nuk kritikon mënyrën se si Vuçiç qeveris Serbinë, sepse pret që ai të përfundojë problemin e Kosovës deri në fund të këtij viti dhe ai ka në plan t’i japë atyre mbështetje për vitet e ardhshme në pushtet”, tha Jeremiç .

 

 

SHPËRNDAJE