Preshevë, 13 qershor  -Perkunder insistimit te KKSH-së ne Bujanoc, Hillary Clinton mbete persodna non grata për Serb inë, mqe nuk e mundeson nxnesve shqiptare te mesojne biografine e zonjes se madhe amarikane, njofoton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

 

Ministri serb Mladen Sharcevic, i cili miraton kurrikulat, tha dje se ai kurrë nuk do të lejonte që autobiografia e Klintonit të gjendej në kurrikulë

Inciativa e KKSH  per te vene ne planprograme mesimore librin e zonjes se madhe amerikane Hollary Clinton si lekture shokollore per nxenësit shqiptare në Luginen e Presheves eshte e padeshirueshme  nga Serbia, cka sapot ne Bergrad do te vendoset nga misnitri e arsimit per (mos)  perdorimin e ketij libri si lekture shkollor per nxenseit shqiptare ne Luginen e Preshevës, njofton agjencia e lajmeve ““Presheva Jonë”.

Mediat e Beogradit duke ju referuar deklartatve te autoriteteve serbe, kane cilisuar skandaloze inciativën e KKSH ne Bujanoc për t ju dhuruar nxenesve shqiptar ne Luginë librin, autobigrafine  e zonjes Clintonit, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Ministri serb Mladen Sharcevic, i cili miraton kurrikulat, tha dje se ai kurrë nuk do të lejonte që autobiografia e Klintonit të gjendej në kurrikulë.

“Derisa unë te jam ministër dhe gjersa jam i gjallë, kjo sigurisht nuk do të jetë. Unë ju premtoj këtë, dhe gjithashtu u thashë përfaqësuesve të Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve,” u shpreh kategorik Sarçevic. (“Dok sam ja ministar i dok sam živ, to sigurno neće biti Clinton u Preševo. To vam obećavam, a i predstavnicima Nacionalnog saveta Albanaca sam to rekao”, kategoričan je ministar Šarčević.“)

“Autobiografia e Hilari Klintonit nuk është dashur të hyjë në tekstet shkollore për klasat e para të gjimnazit në gjuhën shqipe, por të shërbej si shembull i tekstit në zhanrin letrat të autobiografisë..” thotë per mediat serbe nje shqiptar nga Presheva Qenan Hetemi (“Autobiografija Hilari Klinton nije trebalo da uđe u lektiru za prvi razred gimnazija na albanskom jeziku, već da posluži kao primer teksta za knjizevni žanr autobiografije – kaže Chenan Hemeti”)

Mesohet se Këshilli Kombëtar i Arsimit ne Serbi i paska bere verejtje KKSH-së duke kerkuar nga ta qe libri i Hillary Clinton  të largohet nga planprogrami dhe ta zëvendësonte atë me përmbajtje më të përshtatshme. Sipas presidentit NPS Radivoje Stojkovic “prania e librit te zonjes Clinton ne Lugine e Presheves është propaganda dhe provokim..”

Ndryshe dr.Shkuri Ymeri ne nje intevrsit per agencine e aljemeev “Presheva jonë” ka deklaruar se “intervenimi i autoriteteve serbe ne planprogramet e shkollave ne Luginenme  e Preshvës  eshe dicka me shume se nderhyrje e pakuptime, censurë!. Kur ne Serbi lexohet Hitleri e Putini, pse t’mos lexohet edhe Clinton në Preshevë”

SHPËRNDAJE