Kosovo wehrt sich gegen die Auslieferung eines UCK-Kämpfers. Das Bundesamt für Justiz (BJ) erhielt gestern ein Schreiben des kosovarischen Justizministeriums, wie BJ-Sprecher Folco Galli heute einen Bericht der albanischsprachigen Website Presheva Jonë bestätigte. Zvicra është duke shqyertuar ekstradimin e një ish-anëtare të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK) në Serb të arrestua në prill të këtij viti në Vevey (VD) Ndërsa,  Kosova  bën presion mbi autoritetet zvicerane.

Bernë, 9 shtator/ AIK-Presheva Jonë

Kosova  ngrit zërin dhe refuzon  ekstradimin e një luftëtari të UÇK-së

Zyra Federale e Drejtësisë (FOJ)  ka marrur  një letër nga Ministria e Drejtësisë Galli zëdhënësi Folco Galli ka konfirmuar përmes një raporti për “Preshav jonë” Aty prishtina i bëne thirrje Bernës për mos ekstradimin e ish-ushtarit të UCK-së në Serbi, shkruan gazeta  enjohur zvicerane “Tages Ainzeger” duke jun referuar burimeve të agjencisë informative “Presheva Jonë” (Kosovo wehrt sich gegen die Auslieferung eines UCK-Kämpfers.. der albanischsprachigen Website Presheva Jonë bestätigte)

Kurse në prill, njeriu u arrestua në Vevey (VD) Që atëherë, kërkesa të Beogradit është në shqyrtim e sipër nga aujtoritet federale, përfundon artikulin gazeta e njohur zvicerane  “Tages Ainzeger”.Kosova  refuzon  ekstradimin e një luftëtar të UÇK-së
 
“Autoritetet serbe akuzojnë ish-pjestarine  UCK-së për krime të luftës kundër civilëve serbë dhe shqiptarë etnikë. Akuzat të kthehemi përsëri në 1999 gajhtë mkonfliktit në Kosovë. Kërkesën e Serbisë për arrestimin dhe ekstradimin e ish luftëtar të UÇK kishte arritur përmes amabsdadës serbe në në Bernë në fillim të marsit. Kurse në prill, njeriu u arrestua në Vevey (VD) Që atëherë, kërkesa të Beogradit është në shqyrtim e sipër nga autoritet federale, përfundon artikulin gazeta e njohur zvicerane  “Tages Ainzeger”.

SHPËRNDAJE