iisssssVirgjinia, 23 shtator  –Një shtetas i Kosovës është dënuar të premten me 20 vjet burgim për vjedhje të të dhënave personale të mbi 1,300 pjesëtarëve të ushtrisë dhe qeverisë së Shteteve të Bashkuara dhe kalimin e tyre te militantët e Shtetit Islamik.

Ardit Ferizi, 20 vjeç, është arrestuar në Malajzi vitin e kaluar dhe është ekstraduar në Shtetet e Bashkuara.

Ai e ka pranuar fajësinë në gjykatën federale të Virxhinias, në muajin qershr, njofton agjncia e lajemeve “Presheva Jonë” duke ju rfeeruar AP-së.

 

Njëzet-vjeçari Ardit Ferizi, i lindur në Kosovë (gjakovë) eshtei arrestuar vitin e kaluar në Malajzi, do të dënohet sot në gjykatën federale në Aleksandri, Virginia. Ardit Ferizi, me akuzën se ka sulmuar softuer kompjuterikë të Ushtrisë Amerikane, nga ku ka marrë të dhëna për rreth 1300 ushtarakë dhe njerëz federal të cilat më pas ua ka dhënë liderëve te ISIS.

Ferizi nje hacked profesional ne një kompani private ka arritur të tërheq numrat e telefonit të më shumë se 1300 njerëzve nga veria amarikne, poiltikaj e ushtarak. Ku më pas Shteti Islamik publikoi emrat me kërcënim për sulm.

Prokurorët kërkojnë një dënim maksimal prej 25 vjet. Avokatët mbrojtës thonë Ferizi,  nuk thonë asnjë fjale të keqe dhe janë duke kërkuar për një dënim gjashtë-vjeçar.

SHPËRNDAJE