Se si e vlerëson marrëvshjen e posarritur mes PDK-së dhe AKR-së që president i ardhshëm i Kosovës të jetë Begjet Pacolli, nënkryetari i AAK-së Ahmet Isufi për AIK “Presheva Jonë” është treguar pesimist sa i përket strkurimit të këtij kualicioni mes PDK-së dhe AKR-së që sipas tij “kjo qeverie brisht mund të i sjellë dëme Kosovës i në aspektine imazhit ashtu të ulët dhe të progresit.”. Z.Isufi  ket  e shpjegon duke nënvizuar se “kjo ekipi i kësaj qeverie po krijohet në interesa të ngushta të dy personave dhe jo në interes të  përgjithshëm të popullit të Kosovës..”

Prishtinë, 16 shkurt / AIK-Presheva Jonë  (k.m)

Pas arritje së marrëveshjes mes Liderit të PDK-ysë dhe Begjet Pacollit qaë presiedent i Kosovës të jetë nga rasdhët e AKR-së, pra vete z.Pacolli  duket se ky i fundit nuk do të jetë kandidati i vetëm për president të Kosovës edhe pse sot për agejncinë tonë “Presheva Jonë” z.Ahmet Isufi  e ka refuzuar kandidaturëne tillë.

Se si e vlerëson marrëvshjen e posarritur mes PDK-së dhe AKR-së që president i ardhshëm i Kosovës të jetë Begjet Pacolli, nënkryetari i AAK-së Ahmet Isufi për AIK “Presheva Jonë” është treguar pesimist sa i përket strkurimit të këtij kualicioni mes PDK-së dhe AKR-së që sipas tij “kjo qeverie brisht mund të i sjellë dëme Kosovës i në aspektine imazhit ashtu të ulët dhe të progresit.”. Z.Isufi  ket  e shpjegon duke nënvizuar se “kjo ekipi i kësaj qeverie po krijohet në interesa të ngushta të dy personave dhe jo në interes të  përgjithshëm të popullit të Kosovës..”

Pra, si garë për këtë post ka gjasa të hyjë edhe përfaqësuesi i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës. Sipas disa mediave në Kosovë nënkryetari i AAK, Ahmet Isufi “ditëve të ardhshme mund të jetë i propozuar tjetër nga ardhët e aprtisë së tij për postin e presidentit të vendit…” Por, nënkrytari i AAK-së z.Ahmet Isufi sot i ka deklaruar AIK “Presheva Jone” se “ky mund të jetë një proozim , vullnet i mirë nga kolegët, anëtarët e partisë sonë për cka unë i falendertoj për këtë iniciativë, por unë e do ta refuzojë ketë propozim për kandidimin tim për president i Kosovës…”

SHPËRNDAJE