Mësohet se në raportin  e tij shefi i OKB-së  Ban-Ki Moon ka shprehur keqardhje për kaosin politik dhe paralizimin e insitucioneve të Kosovës në tetorin e vitit të kaluar pas tërheqjes së Sejdiut dhe Thacit nga postet e tyre.

 

Gjenevë/ONU,15 shkurt ( PrJ )

Nesër (të mërkuren) në orët e pasdites amabsadorët e vendeve anëtare të Këshillt të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara do të deabtoj raportin rreth Kosovës të sekretarit të përgjithshëm të OKB-së, Ban Ki Moon, që ka të bëjë me periudhën 19 tetor 2010 – 15 janar 2011.

Zyrtarërt e OKB-së i kanë dekalruar sot AIK “Presheva Jonë”  se “Kosovën do ta përfaqësojë në këtë takim ushtruesja e detyrës së ministres së Punëve të Jashtme, ndërsa raportin e Ban Ki Moon do ta paraqesë përfaqësuesi i tij i posacëm në Kosovë, Lamberto Zannier…”

Mësohet se në raport Ki Moon shpreh keqardhje për kaosin politik dhe parlaizimine insitucioneve të Kosovës në tetorin e vitit të kaluar pa stërheqjes së Sejdiut nga Thacit nga postet e tyre…situatë kjoe cila ihste refletkuar edhe tek shpallja e zgjedhjeve të jashtëzakonshme duke shtyrë  dialogun e paralajmëruar midis Prishtinës dhe Beogradit.

Ai shpreson që zhvillimet në Prishtinë do të cojnë në përshpejtimin e dialogut, për të cilin u bën thirrje palëve që të kenë një qasje konstruktive.

SHPËRNDAJE