Preshevë, 15 maj -Gati qe tri vjet mu ne muajin e madherueshem në Ramazan disa poretale tashme te njohura islamofobe te paguara nga qarqe te dyshimta nuk ndalen propaganden gjoja kunder Turqise, pas te ciles fshihet suleme kunder muslimaneve, gjegjesisht kompremetimit te fese me te madhe ne bote islamit, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Dhe nese vertete shikon ato foto duken qarte se aus autori i ytre por as fem rat nuk duken se jane shiptare, cka autommatiksith del se eshte propagande. Pse keto skica kurre nuk u pane keto 500 vjetet e fundit dhe cudi kush i “zbuloi” tash?! kur numri i musilamaneve ne Kosovë, Maqedoni dhe Shqiperi dite e sa vi po rritet, bashke me ate ne bote, që gati prek shifren 2 miliradë!

Portalet kosovare harruan dhunimet e 20′ mijed shiptareve ne Kosovë para 20 vitesh, po mrren me “dhumet turke” para 500 vitesh?!

sexseebnnbIshte agjencia e lajmeve “Presheva jonë” mediumi i pare shqiptar qe raportoi për 20.000 femra shqiptare të dhunuar nga pjesëtarët e forcave serbe në ditët e luftës, duke ju referuar nje rpartoi confendicinele. Por, deri tash qeveria e Kosoves nuk ka bere asnje hap per ndriqimi e ketyre rasteve veq premtimeve dhe disa letrave, sa per ta shperlare gojën. Madje, ne Kosove sot bhet edhe fushte me tre zhdukurit dhe femrat e perdhunuara. Jo vetme kaq me femrat e perdhunura sot bhet edhe biznes. Merre me emnd pas 20 vitesh ju bie ndermend te themlojne dios afondacione ne mer te fmerravte dhunasra. Kjo eshte bere nag disa femra, gra te cilat kane mbtur poa pare, pa rroge, meqe ato perderis aishin ne puishte, madje edhepresidnete shteti kujt si shkoi te merret me kete shtese te fmerave qe perjetuan tmer nga paramilitare e forca serbe gajte viteve 1998-99, shkruna gejncia e lajemeve “Presheva Jonë”

Janë skica, pamje të tmerrshme, një gjenocid përdhunimesh dhe vrasjesh mbi femrat kosovare, por edhe të vendeve të tjera të Ballkanit, të cilat ishin muslimane dhe nuk pranonin të ndërronin  seks te dhunshem me kryqalite ortodoks, kriminelet serbe. Gra që çnderohen para bashkëshortëve të lidhur, minorene që zhvirgjërohen në grup, Serbet dhunuan jo vetm gra e vajza kosovare por edhe burra kosovare duke dhunuar para grave te tyre. Vajzat e reja kosovare te mitura, virgjeresha.. dhunoheshin para prinderve te tyre e pastaj pasonin vrasje të familjarëve teksa femrat e familjes përdhunohen, duke parë skena gjaku…Sipas agjencise se lajmeve “Presheva Jonë” qe ka siguruar raportin konfidencial, keto perdhunime te femrave kosovare nga ushtare, paramilitare e cetnik serbe, nuk ndodhen para 500 vjetesh as para 100 vjetesh, por tash para 19 vitesh.

 

Krimet e forcave serbe në Kosovë: Na dhunuan edhe fëmijët, më mirë të na digjnin të gjalla

Sipas të dhënave të marra në terren, përkatësisht vizitës së fshatrave, u dhunuan seksualisht shumë femra shqiptare. Numri i tyre është i madh, mirëpo, për shkak të vetë natyrës dhe prekshmërisë, mentalitetit shqiptar, shumë nga këto kanë heshtur ose nuk janë publikuar.

Sipas raportit të Human Rights Watch, në përgjithësi përdhunimet e kryera në Kosovë, mund të grupohen në tri kategori: përdhunime të kryera në shtëpitë e vetë grave, përdhunime të kryera gjatë largimit dhe përdhunimet e kryera gjatë ndalimeve. Në kategorinë e parë, forcat e sigurimit hynin në shtëpitë private dhe përdhunonin gratë para anëtarëve të familjes, në oborr apo në dhomën e ngjitur.

SHPËRNDAJE