Preshevë, 23 shtator  -Qe kur Beogradi intervenoi permes kryeministres Ana Brnabic, duke futur organet e veta ne Preshevë për shkak mosmarrëveshjeve të liderëve te shqiptare. Siq thone nje fjalë popullore, kur dy s’merren vesh, i treti fiton, kupto Beogradi tash i ka frenat, gersheret ne Presheve, ai eshte që mbate e pret si te dojë, kuse shqiptaret hahen mes veti per nje karrigë?!, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Abuzim, ish-stafi i Ardita Sinanit “heqin plisin e bardhe” i vejnë atë të cetnikëve mbi amblemën e Komunes se Presheves?!

Por, largimi ad hoc i Ardita Sinanin nga kryetarllëkut i “opstines” se Presheves duket se i kane lënë me vajin n’buzë. Këte e deshmon se edhe pas largimin nga komuna partizanet e PVD-së po merren ende me komunen dhe po i  vajtojne karigat dhe po e nemin Shqiperimin Arifin, partnerit e tyre më te” “besueshem” deri dje, shkruan agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

Largimi i funksionarëve të ish-pushtetit Ardita Sinani nga Partia për Veprim Demo-kratik (PVD) nga zyret e tyre ka sjellur tek ata zemërime dhe inate, madje edhe ide spekulative. Ky revanishizem i ish-yzratreve t Komunes se Ardita Sinanit arrine kulminacion kur nje Ish-shefi i kabinetit D.B. ka vene kapelene serbev mbi amblemen ekomues se Preshervës, kapele kjo qe i ngjan atyre te cetnikëve. Se cka kan dasht me thene ket abuzim me amblemen e komunes se Preshevës vetem komunalit e Riza Halimit dhe Ardita Sinanit (PVD) mund ta dijne.

Në postimin D.B. në rrjetin social Facebook paska shkruar se kjo është “…llogo e re e komunës së Preshevës pas emërimit të kryetarit të degës së SNS-it për Preshevë..” duke shkruar emrin e kryetarit të APN-së Shqiprim Arifi me shkronja serbe. Ky postim çuditërisht është pëlqyer (like) edhe nga ish-kryetarja Ardita Sinani (PVD).

Funksionaret e ish-pushtetit Sinani nga PVD-ja, sidomos në rrjetin social facebook kanë shfaqur zemërim dhe shpirtligësi ndaj ish-partnerit APN respektivisht kryetarit të saj Shqiprim Arifi, duke tensionuar situaten politike dhe nxitur perçarje të skajshme të qytetarëve në Komunën e Preshevës. Largimi nga postet dhe privilegjet e pushtetit lokal ka shkaktuar mllef si kurrë më parë tek funksionarët ekzekutiv të subjektit PVD.

E tham fillim se ish-stafi i Ardita Sinanit heqin “plisin e bardhe” i vejnë kapelën e cetnikeve mbi amblemën e Komunes se Presheves, pse  vallë kur e pat “plisin e bardhe” qe ja vuan tahs kapelen serbe (cetnike apo si te duash  thuaj..) A mos pat fare “plisi te bardhe” mbi amblemen e komunes së  Preshevës ne kohen Parditoviteve te PVD-së ne pushtet?!

SHPËRNDAJE