“Ne shqiptarët në Gadishullin Ilirik duhet falenderuar ket mikun tone Dick Marty i cili ia arritit të na bashkojë, sikur lideret ashtu edhe mediat tona. Ky bashkim kombëtar po bëhet për herë të dytë, pas atij me kyrekriminelin serbë Millosghevqi dhe tash me ket zviceranin…”  thotë për AIK “Presheva Jonë” ish-komandanti i UCMPB-së i cili hapi zjarr i pari kundër forcave serbe në Djalmir (Dobrosin) për liri dhe demkraci edhe të shqiptarëve në Luginën e Preshevës !

Dobrosin 4 shkurt, AIK-Presheva jonë

Raporti dhe razoluta e Dick marty si dhe burgosjet dhe denimi me 101 vjet heqje lire për të rinjta nga Presheva ka shaktuar reagime dhe kritika të ashpra nga gjtihë shqipatrët an¨èe e kend ku janë. por rasti i denimeve drakonike të serbisë ndja nëntë të rinjve shqiptare ka sheqtësaur sidomos isjh-komandantët e UCPMB-së  të cilët thonë se para 7-8 vitesh regjimi na e kihste impnuar kapjen e pushkës për të përmisuar siatutën e shqiptarëve në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë. ndërsa sot, sipas komandantëve të ish-UCPMB-së Serbia po sillet ngajshëm me shqiptarët e luiginës së preshvës sikur në kohën e Milosheviqit dhe duket se po mednojnë se pushka ka dalë fare dhe se ma pushkë nuk gjenden skund në kët tokë..”. Lidhur me situatën aktuale, denimet e nëntë të rinjve shqiptare nga presheva me 1010 vjet burg dhe raportin e Dick Marty ishin tri pyetjet në të cilat flet is-komandanti i UPMB-së Shefket Hasani (i njour gjatë luftës si komandant “poeti”)  
 
“Ne shqiptaret ne Gadishullin Ilirik duhet falenderuar ket mikun tone Dick Marty i cili ia arritit të na bashkojë, sikur lideret ashut edhe mediat tona. Ky bashkim kombëratr me Dick Marty po bëhet për herë të dytë, para luftës me kryekriminelin serbë Millosheviqin dhe tash me ket zviceranin. Po më vjen keq t’i them zvcieran sepse ne shqipatrët dhe mbarë bota e njohin mirë shetit e Zvicrës dhe popullin zviceran si mikë të shqiptarëve dhe shembull, të lirisë, tolerancës dhe demokaricisë në botë. Sikur të ishte marrur zvicra me shpiofjae apo të ishte bërë sufler i boegrdait padyshim sot nuk do ta kisjhte ket imazh dhe reputacion  kaq të mirë të amdhe në opinonin dhe diplomacinë ndërkombëtare. Dhe ketu është ajo e mira se ky Dick Marty përmes atij raporti e as përmes asaj rezullumi në Strasburg nuk përfaqëson as Zvicren e as popullin ketij vendi… ka deklaruar sot për AIK “Presheva Jonë” Shefket Hasani komandant “Poeti” i cili veprimtar ishte ishte i pari nga radhët e  UCPMB-së që ja ktheu pushkën Serbisë në Djalmir (Dobrosin) të  Kosovës Lindore.
 
“Plumbat e UCPMB-së nuk u shkrepën për të dënuar djemt tnaë nga 10 e 15 vjet oj serbi, plumbat e UCPMB-së kundër Serbisë së Milloshevqit nuk u shkrepën për të burgosur e dënuar shqiptarët në moshën lules së rinisë ! Nuk u derdhe gjaku i 28 dëshmorëve  të UCPMB-së për shkruar studnetët tanë me studiuar në Prishtinë e tirtanë, por luftuan të kenë unievsritetin  e ytre në Preshevë, Ne nuk luftuam për robëri, diskriminim, për vrasje të shqiptarëve në Luginën e Preshevës siq ishte vrasja e fundit e deputit dhe humanistit ing.Isuf Azizit oj Serbi, duhet ta dine njëhere e përgjithmonë jo vetem Serbia péor edhe liderët tanë të cilët për cdo ditë tarahenen Preshevë via Beograd.” thotë ish-komandant “poeti” i mllefsour pas dënimeve drakonike të nëntë shqiptarëve me 101 vjet burg.  Dhe krejt në fund ish-komandanti i UCPMB-së Shefket Hasani i qon selam Serbisë dhe liderve të Luginës së Preshvës: “Punoni për popull, Mos na burgosni, mos na vritni , mos na provokoni se pushka s’ ka dal fare ! “Ne s jemi për luftë, jemi për paqe, jemi për dialog ketë edinë jo vetëm serbia por edhe komuniteti ndërkombëtar, por cdo send e ka kufirn  e vetë. me ngrënë edhe ëmbëlsira shumë të bëjnë zara e t’mos flasim për dhunën sistematike të Serbisë. Prandaj ndaleni ket politike antishiptare, mos na impononi sërish atë më të keqen që nuk e duam ne dhe sigurisht as populli serbë, na leni të lirë dhe të qetë të jetojmë bashkarisht në vendin tonë ku jemi rritur bashkarisht…”

SHPËRNDAJE