isassPatroni i qeverisë ne ikje Isa Mustafa për aferën “Pronto 2”  ka thëne se “Janë çështje e së kaluarës sepse kanë ndodhur në vitin 2011-të”. Mos e vet se kallxon vetre,m thon enje fjlaë popullore. Dhe mu kjo dceklarate e tij tregon se ai ehste i lidhur ngusht dhe i kapur nga mafia poltike ne Kosovë.

 

Për gazezaret investigativ , anti crim dhe prokuroret e pa korruptuar mjafton kjo fjali ( “Janë çështje e së kaluarës sepse kanë ndodhur në vitin 2011-të”) per ngritu akt akuze kunder Isa Mustafes per lidhjene tij me krimin  dhe mafian politike ne Kosovë. Ne vend se te deklaroj se hetimet vazhdojne kunder kqebresve dhe abuzuesve te shteti te Kosovës ai e mbyll dosjen per  autoret e krimit te organizuar (Dossier classé) perkundër asaj se si kusht i Brukselit per te avancuar Kosoven ne integrme dhe liberalizmin e vizave e ka edhe luften kunder korrupsionit dhe krimit te organizuar.

Shih per kete, nga kjo del, se  Burkseli liberalizmin e vizave per Kosoven nuk e kushtëzon me demarkacionin aq sa e flasin qveriataret kosovar, por pikërisht me anashkalimin e qeverise ndaj rekomandimeve tëe BE-së per ta luftuar krimin e  organizuar ne rajon.

Nese koalicinuesi i Hashim Thacit , Isa Mustafa thote se  “Janë çështje e së kaluarës sepse kanë ndodhur në vitin 2011-të” per kete qenkan dosje te vjetra edhe vrasjet e mbi 20 perosnave, gazetzareve, intelektualeve ne Kosove me motive politike ndaj bashkepuntoreve te ngusht  te LDK-së kupto arkitektit dhe pamvarersistit te Kosovës Ibrahim Rugovës. Dmth sipas logjike se Isa Mustafes “vrasje ne Kosovë qenkan çështje e së kaluarës sepse kanë ndodhur në vitin 2000-të apo 2001-të, 2002-të..) dmth nga vrasja e kolonel Ahmeti Krasniqit deri deri tek vrasje e fundit e Tahir Zemes?!

Distancimi i Isa Mustafa për aferën “Pronto 2”  se “Janë çështje e së kaluarës sepse kanë ndodhur në vitin 2011-të jane ter rzikishme per sigurine ne Kosovë tge cilat mund t eshotjne dhe motivojne te tjeret te vazhdoje rriugen e  rkimit te orgnaizuar, sespe sot e bejne dhe pas 5-6 vitesh ndoshta do te dal ndoje tjeter kyremnister sikur ky Isa Mustafa e do te thote ” valla ato pergjime, vrasje apo krime jane te vjetruara i takojne viteve 2016 e sivjet ne jemi ne vitin 2022..”?!

 

SHPËRNDAJE