interpll

Preshevë,  30 maj  -Pas lajmit te publikuar ne mediat serbe për anulimin e mandati Interpoli, lajmi ne fjalë  beri jehone edhe ne Kosovë me tujt se «Interpol anulon urdhërarrestin për Thaçin »-lajmi ne fjale ka arritur edhe ne seline e Inteprol-it ne Lion per te cilin “anulim” nuk dine gjë per momentin. Nga kjo seli e Inerpoli-lit ne Lion ju eshte kumtuar agjencise se lajmeve «Presheva jonë » se një vendim i tille nuk eshtë ndermarur nga ana jonë. Por nga vendet anetare te Interpol-it « ka thenë zyrtarja e Interpol-it R.B. për agjencine e lajmeve «Presheva jonë»

“Kur policia e ndonjë nga 190 vendet anëtare të Interpolit ndajnë informacion me Sekretariatin e Përgjithshëm në Lyon në lidhje me hetimet dhe të arratisurve, ky informacion mbetet në pronësi të atij vendi anëtar. INTERPOL nuk ka arsye të komentojë mbi raste të veçanta apo individëve me përjashtim të rrethanave të veçanta dhe me miratim të vendit anëtare në fjalë. (“If or when police in any of INTERPOL’s 190 member countries share information with the General Secretariat in Lyon in relation to investigations and fugitives, this information remains under the ownership of that member country… ..”)

Sipas Interpol, për rastin e Hsshim Thacit, rreth këtij “vendimi” duhet te kontaktoni me Serbinë,  me autoritetet e atij vendet ku mund të ketë një hetim ndaj tij, për cka ky vendim nuk ka dalur nga Interpol-i ne Lion, prandaj edhe ju sygjerojme te kontaktoni me vendin prej nga mund te jete ndonje hetim ndaj tij..” (“…We would advise you to contact the authorities in the countries where you believe there may be an investigation ongoing..)

Sipas disa portaleve te Begradit “në mediat serbe u shfaq informacioni që Serbia ka tërhequr urdhër-arrestin nga Interpolit për Çekun dhe Thaçin, apo se si jozyrtarisht në polici, ata nuk janë të vërteta.? (« U srpskim medijima pojavile su se informacije kako je Srbija povukla Interpolove poternice za Tačijem i Čekuom, ali, kako nezvanično saznajemo u policiji, one nisu tačne.? »), transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Ne prillin e vitit te kaluar njohësi i qështjeve të sigurisë në vend, Florian Qehaja rreth rastit te  mandati te Inetrpol-it nga Serbia ndaj Thacit kishte deklaruar se  »nuk beson se Qeveria e Serbisë do të lejoj ti ndodhë ndonjë e keqe Hashim Thaçit..»

SHPËRNDAJE