uckkmmmBernë, 30 maj  -Siq kemi njoftuar ne fudn t emuajit pril, te ketj viti ne Cyrih dhe Gjenevë policia zvicerane ka arresuar dy ish-pjësëtar te UCK-së sipas nje mandati nga Beogradi. Zyra Federale e Drejtësisë (OFJ/BJ) kane njoftuar sot agjencine e lajmeve “Presheva jonë” ne Zvicër se “Berna ende nuk e ka bërë vendimin për ekstradimin e dy ish-pjestëtarëve te UCK-së siq e kërkon Serbia, ne Boegradi”

 
“Me urdhër të OFJ/BJ, Albert Spahiu, shtetasi i Kosovës cili u arrestua 26 prill 2016 në Cyrih , u lirua 18 maj 2016. Albert Spahiu duhet të paguani një depozitë të barabartë me gjendjen e tij ekonomike dhe për të përmbushur kushtet e tjera (detyrim për të kthyer dokumentet e tij dhe për të raportuar në polici). Mosrespektimi i këtyre kushteve do të rezultojë në burgim të menjëhershëm të personit në fjalë..” ka pohuar për agjencine e lajmeve “Prsheva jonë” ne Zvicer z. Raphael Frei, nga Zyra Federale e Drejtesise në Bernë (Eidgenössisches Justiz- und Polizeidepartement EJPD/Bundesamt für Justiz BJ)

 

Lidhur me rastin tjeter (Genc Zogaj) te arrestura i arrestua me  28 prill 2016 në Gjenevë sipas z.Fraix “ai është ende në e paraburgimit në pritje të ekstradimi. Kërkesa Ekstradimi formale nga Serbia eshte bëre me  9 Maj, 2016 që ka arritur ne yzrta tona me  12 maj 2016. I dyshuari u dëgjua në atë kërkesë 27 May, 2016 i ka ka kundërshtuar ërish për ekstradim në Serbi. Në bazë të dëgjimit dhe pozitën e avokatit të dyshuarit, OFJ/BJ do të vendosë në shkallë të parë reth ekstradimit apo jo..”

 

Rreth këtyre rasteve te ish-pjeseatreve te UCK-së ne fund  autoritetet nga Zyra Federale e Dejtesise OFJ/BJ ne Berne per “Presheva jonë”  kane pohuar se nga   Prishtina nuk kane marru ndonje leter apo regim “

SHPËRNDAJE