interpolllLion , Interpol, 23 shattor  -Zyrtarët e Interpol kanë deklaruar se Asambleja e Përgjithshme e kësaj organizate do të vendosë për pranimin e Kosovës, pas kërkesës së bërë nga ky vend, nga selia qëndrore e policisë ndërkombëtare. Pyetjes së a është duke shqyrtuar pranimi i saj zyrtarët e policisë nderkombëtare pohojne se Interpol nuk eshte duke shqyrtuar pranimine  Kosovës, pasi që Prishtine nuk ka bërë një kërkesë të tillë

 

Interpol: Kmei bashkëpunim të mirë me Shqipërinë. Nuk jemi duke shqyrtuar pranimin e Kosovës. Prishtina i din obligimet e veta

Për të qenë pjesë e kësaj organizate nuk është e obliguar të jesh anëtar i OKB-së, por zyrtarë të Interpol theksojnë se lufta ndaj krimit të organizuar dhe korrupsionit janë kushte mjaft të rëndësishme.

Kosova, i ploteson kushtet apo jo per të qenë anëtare e Inteprol-it vendos Asamblea e Përgjithshme. Zyrtaret INTERPOL-it po ashtu kane njoftuar “Presheva jonë” se nje vend i cili aplikon për te qenë pjese e kesaj organizate, nuk eshte e obliguar të jetë anëtare e BE-së apo OKB-së. Pra, këto kritere nuk janë të domosdoshme për ne, për të qenë një vend, në këtë rast Kosova, anëtare e Interpol-it. Por, siq dihet Kosova eshte ende një problem politik dhe vrime e zezë e korrupsionit, krminalitetit dhe kontrabandës.

Zyrtarët e Inteprol-it i kanë deklaruar agjencisë së lajmeve “Presheva Jonë” se “si me të gjitha vendet anëtare të Interpol-it edhe me Shqipërinë  kemi bashkëpunim të mirë, sidomos në këmbimin e informacioneve në luftën kundër gjitha llojeve të kriminalitetit, nga kontabanda dhe gjitha llojet tjera të trafiqeve, ku shpesh Shqipëria dhe viset tjera në Ballkan shfrytëzohen nga grupacione të ndryshme kriminale si terrritore veprimi apo në tranzit. Për ne Shqipëria është një vend partner i luftës së përbashkët kundër krimit të organizuar dhe terrorizmit ndërkombëtar.”

Pyetjes sonë se Prishtina zyrtare e ka bërë kërkesë për anëtaresim të Kosovës në Interpol, zyrtarja e kësaj organizate tha për “Presherva jonë” se “deri më tani Interpol nuk ka pranuar asnjë kërkesë zyrtare nga qeveria e Kosovës për te qene anetare e organizates sonë

SHPËRNDAJE