Prof.dr. Shefqet Krasniqi: Gëzuar Kershëndellat, mund te jetdiskriminuese, ne vend te saj do ioshte me mirë ndoshta te thuhet “Urime festat”
Preshevë, 25 dhjetor -Sikur ne gjithe botën, edhe ne Kosovë komuniteti katoliket  po feston Krishtilindjet dhe shqiptaret e njohur si shembull per tolerance po urojne njeri-tjetrit keto festa. Madje nder shiptaret ndodhe kur prifti uron për Bajram e hoxha uron Krishtlindjet, shembull ky i harmonise dhe tolerances nderfetare, shkruan sot agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”
Imam Krasniqi: Prania e disa liderëve ne mesha e kisha kamofllazh, sa për sy e faqe!
Résultat de recherche d'images pour "perdhoset flamuri kosovës mesha"Se cfare mendoni për krishtilindjet ne Kosovë ne nje bisede per agjencine e lajemeve “Presheva Jonë” ka folur imami i njohur kosovar Prof.dr.Shfqet Krasniqi sipas te cilit “Edhe në Kosovë kemi një pjesë të popullit me fe katolike, pastaj të tjerë me fe ortodokse, ku edhe këta i kanë festat e tyre dhe i festojnë ato. Ne duhet t’iu sigurojmë atyre liri, hapësirë dhe mundësi për festimin e tyre, por jo të marrim pjesë muslimanët në to, sepse ato nuk janë të muslimanve, sikurse që nuk kërkohet nga të krishterët që të marrin pjesë në festat e muslimanve, si fjala vije në faljen e bajramit. Krejt kjo futet brenda tolerancës fetare e cila veç është tek populli ynë. Cdo fe i ka festat e veta, sikurse muslimanët qe kan dy festa vjetore, dy bajrame,e dhe të krishterët i kanë festat e tyre. Vet fakti se ato quhen festa të krishterve apo krishlindje, jap me kuptuar se nuk janë të muslimanve, por të krishterve. Ndaj ata kanë plotësisht të drejt në festimin e tyre dhe këtu asgjë të keqe nuk ka. Por ketu kam nje sygjerim për uruesit, ne vend te “Gëzuar Kershëndellat, qe mund te jet diskriminuese, ne vend te saj do ishte me mirë ndoshta te thuhet “Urime festat”!
Kosova, vendi me i varfur ne Evropë, ne vend te bredhave e hargjimeve marramendëse me mire do të ishte t’ju ndihmohej te varfurve
Se si e komenton praninë ne mesha, ne  kisha te disa personaliteteve politike muslimane te Kosovës qe rralle e hiq i shofim nëper xhamia, ne vazhdim z.Krasnqi ka pohuar se “prania e disa liderëve tanë muslimane në meshë, kujtoj se ata më shumë e kanë “kamofllazh, si thone sa për sy e faqe” , apo siç thotë populli “për tu dukur më katolik se Papa”. U pane ne kisha sidomos disa lidere qe e ken te zene bishtin me derë..”
Sa i përket harxhimeve për festat e fund vitit, sipas imam Shefqet Krasniqit “nëse flasim për ata që i kosniderojnë ato festa të vetat, atëherë kjo duhet të jetë deri diku normale, sepse nejrëzit thjeshtë kanë gëzim, ndërsa sa i përket muslimanve,a po atyre që nuk i konsiderojnë të vetat ato festa, për ta harxhimet janë të pa venda. Ne Kosovë kemi shumë nevojë të bëjmë kursime maksimale, e ajo harxhime marramanedëse. Akush nuk po e rregulon sheshin e qytetit për festë të bajramit e që është festë e mbi 95% të popullatës, ndërsa po e rregullojnë për festën e vitit të ri. E që kujtoj se kjo nuk është në rregull. Nuk bënë që qeveria, qoftë qendrore qoftë lokale, të jetë për dikë nënë e për dikë njerk, por prë të gjithë duhet të jetë njësoj.  A nuk do ishte më mirë që një pjesë të harxhimeve për këto festa, nëse jo më shumë të shpërndahen të varfërve në këtë dimër të ftohët. Kur dihet s enë Kosovë ka shumë familje të varfur të cilët me zi se e kalojnë dimirin?! Zoti na drejtoft në rrugë të hairit!..”
SHPËRNDAJE