Presheve, 21 maj  -Delegacioni i organizatoreve te ketij iftari u priten nga kryetari i Komunes se Presheve z. Shqiprim Arifi ne kabinetin e tij si dhe nga znj. Ardita Sinani, kryetare e PVD.. Iftar per 2000 persona ne Presheve nga komuna e Bayram Pasa, per agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” kane folur  Recep Asilsoy dhe kryetar i shoqates VZHK Lulzim Miftari.

Iftar historik nga Bayram Pasha në Preshevë per 2000 qytetare. Falemnderit-Çok teşekkür Turkie

Iftarin e organizon Komuna e Bayram Pashes ne bashkpunim me shoqaten VZHK dhe kryetarin e zaj z. Lulzim Miftari, iftari do te shtrohet per 2000 persona te cileve do tu servohen specialitete nga kuzhina turke, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Recep Asilsoy, anetare i kuvendit te komunes se Bayra Pasas tha per “Presheva Jonë”  se eshte i ngazellyer me mikpritjen vellazerore te preshevareve dhe i ftoi qe sa me masovikishte te jene prezent ner kete iftar madheshotr dhe historik.

Sipas organizatoreve  ky ifat i madh ne Preshve eshte i pari i i këtij llloji ne kete qytet,  me pare dy iftare te tilla rradhazi kemi pasu ne Bujanoc, ne Greqi ne Shkup. Sipas organizatoreve ky iftar behet me qellim per ofruar njerzit, per te ndertuar ura e bashkepunimit por edhe per te deshmuar fjalen se jemi vllezer, pra per ta ndare bashkarisht nje iftar , nje kafshat e buke bashkarisht.

Projekti yne qe mban emrin “Vëllazeria nuk njej kufij” pas iftarit ka organizuar nje aktivitet te pasur kulturot e fetar me dua dhe ligjerate mbi rolin e fese islame dhe paqen ne Presheve e Ballkan ne te cilat vende ne po pritem i ngrohesisht dhe po ecim te lire sikur te ihsim ne vendin tone, tha Recep Asilsoy nga Turqia.

SHPËRNDAJE