Një kosovar 25 vjeç, ilegal në Zvicër, do të kenë të drejtë të martohet një peruane 42 vjecar, tashmë një nënë e gjashtë femijeve

Shërbimi i Popullsisë nuk besonte me të vërtetë në historinë e dashurisë mes një kosovari 25 vjeçar, i cili ka qenë në mënyrë të paligjshme në Zvicër që nga viti 2014 dhe një grua 42-vjeçare peruviane për mirëqenien që nga viti 2009. Duhet të thuhet se amerikani i jugut, i cili mban një leje për zgjidhje, tashmë është nëna e gjashtë fëmijëve dhe fëmija i saj i madh është pothuajse mosha e paditësit të saj. Por refuzimi i administratës për të dhënë një leje qëndrimi për të fejuarin, është kundërshtuar vetëm nga Gjykata Kantonale e Vaudit, e marrë nga një apel nga ana e kosovarit.

Ndjenjat nuk janë në dyshim

Gjyqtarët nuk e ka vënë në pikëpyetje realitetin e ndjenjave të lovebirds, të cilat janë familja e zakonshme që nga viti 2016 “. Nuk ka asnjë dëshmi që të dyshojnë në martesën seriozisht” e tyre ishte nëse çifti do të jetojnë pa ndihmë tjetër publike, kusht për një martesë midis një të paligjshëm dhe një gruaje që merr të ardhura nga integrimi (RI). Tani njeriu, i cili flet frëngjisht, punon dhe fiton 5500 franga. bruto në muaj. Gruaja e ardhshme, e cila po pret një pension invalidor, merr në anën e saj afërsisht 6000 franga, në mes të RI, ushqimi dhe ndihmat familjare. Ka një apartament të madh me pesë dhoma e gjysmë. Çifti do të kishte mjete të mjaftueshme.

Dasma për të agender

Gjykata kantonale ka konsideruar që leja e qëndrimit të lëshohet në Kosovë, aktiviteti i të cilit do të ndiqet. Pushoni ata që duan të agjërojnë martesën e tyre.

SHPËRNDAJE