Prej sot, kryesuese e Bashkimit Evropian zyrtarisht bëhet Hungaria.

Kjo po bëhet në periudhën e kundërthënieve të shkaktuara nga Ligji i ri për ashpërsimin e kontrollit ndaj mediave në Hungari.

Zyrtarët e Bashkimit Evropian e kanë kritikuar këtë ligj.

Gjatë presidencës gjashtëmujore,poashtu, është thënë se do të fillojnë bisedimet për buxhetin e BE-s, në periudhën 2014 – 2020, që do të shkaktoj mospajtime ndërmjet Britanisë, Gjermanisë e Francës, nga njëra anë, dhe vendeve anëtare nga Evropa Qendrore dhe Lindore.

SHPËRNDAJE