billhillaclnton11Preshevë, 18 maj  -Kosova dhe Shqiperia vertete po bëhet “multietnike”. Pas bustit te Bill Clinton ne Prishtinë, tash shqiptaret do te kenë edhe bustin e bashkeshortes se tij Hillary Clinton, por në Tiranë. Me ket mund te thuhet se  Hillary dhe Bill Clinton «banorë» të 7.000.002 në mesin e shiptarëve ne balkan (ne Prishtinë dhe Sarandë), shkruan agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Hillary and Bill Clinton “citizens” of 7,000,002 among Albanians in the Balkans (in Pristina and Saranda)

ClintonsarandeaQyteti jugor shqiptar i Sarandës është ngritur një bust të kandidatit presidencial së SHBA, Hillary Clinton, për të shënuar kontributin e saj në arenën ndërkombëtare për kombin shqiptar.

Kjo nuk është hera e parë që shqiptarët ngritur një monument për Klinton. Bill Clinton në nëntor 2009 në Prishtinë zbuloi një monument për veten e tij. Kjo është një bust prej tre metra e lartë, në të cilën është gdhendur data e 24 marsit 1999, ditën kur u dha urdhëri i bombardimit të  Serbisë, shkruan agjnecia  e lajmeve “Presheva Jonë”.

Ndyrshe zëdhënësi bashkisë Thoma Nika tha se Këshilli i qytetit vendosi njëzëri një ditë më parë për të shfaqur skulpturën e ish-sekretarit amerikan të Shtetit në bulevardin kryesor përgjatë bregut, për shkak të “dimensionin e saj si një grua në politikë, si një përfaqësues i vjetër miqësia Shqipëri-SHBA, për kontributin e saj për kombin shqiptar në momente të ndryshme historike. ”

Busti tashmë është prodhuar nga skulptori shqiptar Idriz Balani. Saranda është një qytet turistik në afërsi të vend të lashtë romak arkeologjik të Butrintit.

Shtetet e Bashkuara dhe shumica e shteteve anëtare të Bashkimit Evropian janë në mesin e më shumë se 100 vende të cilat e kanë njohur deklaratën e pavarësisë së Kosovës 2008. Kosova tashme eshte edhe anetare  e plote e FIFA-s dhe UEFA .

SHPËRNDAJE