Takimi i Thaçit me Vuçiqin pa marrëveshje – taksa për importet serbe, pengesë në dialog

Pas takimit, presidenti serb, Vuçiq, tha se nuk ka dialog me Kosovën përderisa nuk tërhiqet taksa e vendosur nga Qeveria e Kosovës prej 10 për qind ndaj produkteve të importuara nga Serbia dhe Bosnjë e Hercegovina. Me kete mund te thuhet se kryeministri shqiptar i Kosovës Ramush Haradinaj nga Prishtina i len me gishta n’goje Thaçin dhe Vuçiqin ne Bruksel. Ai, me taksat ju prish  te dyve planin per ndarjen e Kosovës.

Ideja e Hashim Thacit e cia tashme njihet si shbllon apo rfereni tij për “korrgjim” , kuèto ndarjen e Kosovës nuk po has ne perkrahje tek nderkombetasret e as tek péoplalat e insitucionet e Kosovës,  sidomos tek qeveria e saj. Haradinaj eshte kembengules kundër idese se Thaçit, sias te cilit “Korrigjimi i kufirit sipas Hashimit, eshte kamuflazh për ndarjen e Kosovës..”

 

SHPËRNDAJE