Image result for lapsh zvicerMësimi në shkollën shqipe ka filluar gati ne gjithe Zvicren si në Flums, ashut edhe ne në Sargans e Mels, në Buchs e Sevelen, në Uznach, në Neuenhof, në Spreitenbach, në Brugg e në Birr, shkolla shqipe është për fëmijët tuaj.

Image result for vaxhid sejdiu lapsh“Shkoni e vizitoni këto klasa ku me dhjetëra fëmijë mësojnë gjuhën e shenjtë shqipe. Nxitoni , t`i regjistroni fëmijët tuaj! Shkolla shqipe është për fëmijët shqiptarë. Mos i lini fëmijët tuaj pa gjuhën e nënës..” jane keto fjalet e Dr.Vaxhid Sejdiu, anetar i kryesise se LAPSH ne Zvicer, njeherit  mësues i gjuhës shqipe dekalruar sot agjencise s elajemeve “Presheva jonë” ne Zvicer

Dr.Sejdiu me ekto fjale i rjeothe tprinderve shiptare ne Zvcer “Qindra  fëmijë i ndjekin mësimet, po ju ftojmë edhe Juve të na bashkoheni në shkollën shqipe, sepse gjuha shqipe është gjuha jonë, të cilën na e kanë lënë amanet baballarët tanë. Gjuha mbron flamurin, identitetin, atdheun! Nuk mjafton të thuash jam shqiptar dhe në anën tjetër fëmijët tuaj nuk e dinë gjuhën e nënës, gjuhën e prindërve të tyre, gjuhën e prindërve tuaj..”

Prandaj, ne emrin tim si mësues dhe ne emer te LAPASH ne Zvicer ju ftojmë që edhe fëmijët tuaj të jenë pjesë e kësaj shkolle, sepse pa njohjen e gjuhës shqipe, ata e kanë vështirë ta mësojmë edhe gjuhën e vendit, në kët rast gjuhën gjermane, thuhet  ne fund ne aplein e mesuesi Sejdiu drejtuar prinderve shqiptare ne Zvicer.

SHPËRNDAJE