Zv.kryeministri dhe Ministri i Drejtësisë se RK  Prof. Dr. Hajredin Kuçi, sot n]er kabinetin  e tij ka pritur ambasadoren e Zvicrës në Prishtine znj , Christina Marty Lang, njofton agjencia “Presheva Jone”

Prishtine, 27 tetor/ AIK-Presheva Jone

Në këtë takimin e sotem mes zv.kryeministrit dhe Ministri i Drejtësisë  z. Hajredin Kuçi dhe ambasadores zvicrane ne Kosove znj. Christina Marty Lang pos zhvillimve te fuindit ne Kosove eshte biseduar edhe rreth kooperimit  ted rejtesise dhe gjkatave mes autoriveve shqiptare dhe helvetike, sidomos ne sferen e transferit te te denuarve ne keto dy vendeve pas marreveshjes se fundit dite me pare ne Berne.

 

Njekohesisht eshte biseduar edhe për mundësinë e lidhjes së marrëveshjeve tjera në fushën e bashkëpunimit ne sferen e drejtesise me karakter  ndërkombëtar siq jane ato se drejtes civile dhe penale  për të intensifukuar edhe me  bashkëpunimin në të gjitha fushat mes duy vedvendve mike Zvcres dhe Kosoves ne luftene perbashket kunder krimit t eorganizuar.

 

Gjatë këtij takimi, ambasadorja  Christina Marty Lang., shprehi interesimin për situaten dhe funksionimin, sistemin e drejtësisë kosovare, ku ministri Kuçi ka njoftuar ate se qveria e Kosoves eshte e angazhuar në kthesa radikale drejt  reformimit sa me afikase dhe  funkisonale të gjykatave dhe drejtësisë te cilat dote jene ne dispozicion dhe ne bashkepunim te vazhdueshem te EULEX-it dhe Zvires

SHPËRNDAJE