Hagë, 11 prill  -Sot ne Hage , ne roen 14 ka nisur seanca  eprocesdit gjyqysor ndaj ultarnacionalisti serb Voislav Shesheli me shpalljen e aktgjykimit të shkallës së dytë. Dhoma e Apelit e Mekanizmit, i cili vazhdoi punën e Tribunalit të mbyllur në nëntor të vitit të kaluar, duke pranuar pjesërisht kërkesën e prokurorisë, e dënoi liderin radikal Vojisllav Sheshelj për dhjetë vjet burg per krime ndja joserbeve, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Dhoma e Apelit e Mekanizmin e Mbetjeve Ndërkombëtar për Gjykatat Penale vërtetuar se nuk ka pasur ndërmarrje të përbashkët kriminale, në të cilën ai ishte i përfshirë Vojislav Sheshelj.

Kurse Kryetari i Dhomës së Apelit, Gjyqtari Theodor Meron lexoi një përmbledhje të aktakuzës dhe pafajësisë në gjyqin kundër Vojislav Sheshelj.

Dhoma e Apelit e Mekanizmin e Mbetjeve Ndërkombëtar për Gjykatat Penale, duke miratuar pjesërisht kërkesën e prokurorisë, e dënoi liderin Radikale Vojislav Seselj në dhjetë vjet burg për persekutimin e kroatëve në Hrtkovci në Vojvodinë.

 

Ky vendim përfundimtar i Dhomës Gjyqësore me Gjyqtari Theodor Meron, ish-Presidenti i ICTY, rishikuar vendimin e shkallës së parë e liruar liderin e radikalëve në mars 2016, u shpall i pafajshëm për të gjitha nëntë akuzat në aktakuzë, e cila e akuzon atë me atë gjuhën e urrejtjes nxitur dhe mbështetur krimet e luftës në Kroaci Bosnja dhe Hercegovina gjatë luftës, si dhe dëbimin e kroatëve nga Vojvodina …

Sipas Meronit, Sheshelj u gjet fajtor për tre nga nëntë akuzat e aktakuzës sot.

Pasi që koha e kaluar në paraburgim përfshihet në dënim, Sheshelj nuk do të vuajë dënimin e dënuar.

Kreu i SRS në njësinë e paraburgimit të Hagës trinunala kaluar gati 12 vjet, nga shkurti 2003 deri në mes të nëntorit 2014.

Vojisllav Shesheli, siç njoftoi ai, nuk mori pjesë në aktgjykim.

 

Dhoma e Apelit pjesërisht pranoi kërkesën e Prokurorisë dhe e dënoi Vojsil Sheshelj me dhjetë vjet burg.

SHPËRNDAJE