Presheve, 11 prill  -Katër të vrarë arrine numi i viktimave, pas aksidenetit te sotem ne Kovacici (Serbi) pas rrezimit te avionit luftarak Supergaleb keto 10 vitet e fundit, shkruajne mediat serbe transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Rënia e sotme Supergaleb G-4 ka ndodhur pas 12 muajsh dhe katër ditë pas aksidentit në afërsi Sabac ku humben po ashtu dy pilot. Flutuirime te aeroplaneve luftarak serbe kishte e vitin e kaluar mbi shtëpine ne vendbanimet shqiptare, cka kishte shkaktuar reagime nga lideret shqipatre per shkak frikes dhe panikes qe kishin sjhktuar ne rajon. Duke përfshirë sot, kjo është tragjedia e tretë në avionin e Supergaleb-it në dhjetë vitet e fundit.

-Në Batajnicë 24 shtator 2008 me u vra dhe nënkolonel Istvan Kanas (43), ndërsa qielli u përgatitur për një shfaqje ajrore.

 

Kater aksidente kater pilot te vdekur ne Serbi 

Fluturimet e Forcave Ajrore të Ushtrisë së Serbisë në Kovaçica ​​sot u rrëzua në 9.50, pothuajse në kohë të njëjtë si Supergaleb, e cila ra vitin e kaluar në Sabac.

Në mëngjesit në 7 prill 2017 rreth 10.30, Nënkolonel Nenad Culibrik nga Komanda e Forcave Ajrore dhe kapiten Dejan Panduroviç humben jetën nga Komanda e Forcave Ajrore dhe kapiten Dejan Panduroviç nga 252 Trajner avionit skuadron e Brigadës së 204th Aviacionit gjatë ekzekutimit të një trajnimi. I

Nënkolonel Istvan Kanas Pista (43), një nga pilotët më me përvojë të Ushtrisë së Serbisë dhe i takon aerogrupe “Zvezda”, vdiq dje rreth 10 orë në zonën, në Batajnica akrobaci uvežbavajući aeroport “Supergaleb G4” për një shfaqje të ardhshëm ajror në Kalemegdan.

Résultat de recherche d'images pour "Kovačici pao avion"Nga ushtria u tha më pas se nënkolonel Kanas ishte një nga pilotët më të mirë dhe komandanti skuadron për teste Flight Center Test teknike. Ai u tha se avioni “Supergaleb G4” u riorganizuar me një garanci që ajo mund të fluturojnë edhe për dhjetë vjet dhe se Komisioni do të shqyrtojë nëse çështja e teknikave anulimi apo gabimi i pilotit.

Siç kemi raportuar më parë, trajner dhe luftëtar jet Supergaleb G-4, i fundit në masë avion prodhuar nga industrinë e linjave ajrore jugosllave dhe krahët e 34 vjet.

Gjithsej 85 avionë G-4 janë prodhuar për Aviacionin Jugosllav. Supergaleb u zhvillua në Institutin Teknik Airborne në Zarkovë dhe prototipi i parë i fluturimit fluturoi më 18 korrik 1978. Ushtria Serbia G-4 është përdorur në skuadron aviacionit 252-shkolla ‘të trajnimit në Batajnici, 241. luftëtar-bombardues në skuadron Kraljevo dhe në Departamentin e testeve fluturimit.

Gjashtë avionë G-4 Supergaleb blerë në fillim të viteve 1990, e pastaj Burma, por këto avionë janë përdorur në Forcën Ajrore të Republikës së Serbisë dhe të Malit të Zi.

RV dhe PVO kanë pak më shumë se 20 G-4, nga të cilat një është një N-62T, një version prototip i G-4M dhe dy Super Galebs janë çarmatosur. Në vitin e trajnimit, G-4 i numrit të regjistrimit 23625 ishte humbur.

SHPËRNDAJE