Gruja nga Medvegja, nene e gjashte fëmijeve u arrestuar nga policia e Kosovës. “Për gjithçka që më ka ndodhur, dy palët jane fajtore edhe ajo serbe edhe ajo kosovare..” thote Milena Perovic nga Medvegja e cila u detyrua të ecte 168 kilometra për të kaluar kalimin Mutivode nga Serbia për të parë prindërit e saj në Kosovë edhe pse ata jetojnë vetëm 22 kilometra afer Medvegjës. Ate polcia e detyruan të kthehet mbrapa në Medvegjë.

 

Milena Perovic: Na kputën mediat serbe në Beograd me rrena e spekulime?!

Historia e saj na e kujton shqiptaret e Miratoces apo Terrnaves te cilet duan te shkojne tek te afermit ne Vaksice, Llojan apo Kumanove, ne vend se te bejnë vetem 200 metra apo 2 km, ata duhet kaluar 20 km duke u sjelleur rrotelle vitell,  kah Presheva-Tabanoci.. e hajde bir ne Kumanove për me shkue ne Vaksince apo Llojan?!,  shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Résultat de recherche d'images pour "Milena Perović medvedja"Ajo u arrestua nga policia e Kosovës të shtunën, sepse ajo hyri në Kosovë në një kalaim “kaqak” (ilegal)  shumë më të afërt se sa kufiri zyrtarë. Ajo kaloi nga Serbia (Medvegja) ne Kosove per hiq gje vetem e vetem per ta shkurtuar rrugën e saj.

“Sigurisht që unë jame zemëruar, sepse nuk është nga dje. Këto janë gjërat që të dyja palët duhet të marrin parasysh, si Kosovën ashtu edhe Serbin. Për t’u marrë me këto marrëdhënie dhe për të lejuar këtë tranzicion për njerëzit që jetojnë në mënyrë specifike atje në kufij, “i tha ai Milena për JugMedia, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Kjo nënë e vetme e gjashtë fëmijëve shkon çdo fundjavë për të vizituar prindërit në fshatin malor të Medregovac, fshati serb i Sekiraçës. Gjatë arrestimit, ajo kishte për qëllim vetëm për fëmijët e saj që qëndruan në Medvegjë, se nëna e tyre u kthye me qumështin e nevojshëm, djathin dhe perimet.

“Policia priti mua para shtëpisë, sepse vetëm një kilometër larg nga linja administrative. I pyeta ata, çfarë më shqetëson, shkoj rrugës, shkoj të vizitoj prindërit e mi, babai im ka një pronë në të dy anët. Unë nuk shoh ndonjë linjë, unë nuk shkel asgjë. Unë thjesht shkoj në shtëpinë time “, kujton Milena, duke u takuar me policinë e Kosovës.

Ajo është gjithashtu e hidhur për shkrimin e mediave të Beogradit rreth arrestimit të saj dhe, siç thotë ajo, shpifjet që ajo lexoi përmes shtypit të përditshëm serb.

“Ju jeni gazetari i dytë me të cilin po flas. Para kësaj, bëra një deklaratë vetëm gazetarit Sputnik. Çdo gjë tjetër është deklarata e rreme që kam lexuar për mua.. “, thotë ajo.

Edhe pse hyrja e saj në territorin e Kosovës, thotë ajo, është e pakëndshme, pohon se shumica e policëve ishin të sakta për të.

Vëllai i Milena, Goran Peroviç, pretendon se ka zgjidhje me UNMIK-un, i cili lejon kalimin e kufirit administrativ në dy vende, në Sekiracë dhe në kalimin e largët të Mutivodës. Sipas kesja familje “pesë vjet më parë, ky kalim u hoq nga ana e Kosovës..

 

SHPËRNDAJE