Résultat de recherche d'images pour "Jedno drvo za jednog ratnika"Preshevë, 2 dhjetor -Pas lajmeve se Presheva do te shkoje me Kosovë, as Sheshel as serbet se kane njet me te vijne ne Preshevë. Por Serbia, megjthate ka gjetur metoda tjera te le gjurmet e Serbisë ne Kosoven Lidore edhe ate përmes nje Fushate te pyllëzimit të Serbisë në kuadër të projektit “Një pemë për një luftëtar” qe po zhvillohet këtë javë në Preshevë iu nderamur nga “Srbijashume”, shrkuan agejncia agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” ne shkrimin e saj te titulluar “Shumart” e Serbisë serbizojne Preshevën me ushtare te vdekur ne aksionin: “Një pemë një luftëtar” (“Jedno drvo za jednog ratnika”)

 

Aksioni ka nisur të martën, më 27 nëntor, kur 600 rrenje të pemëve u mbollën në kujtim të ushtarëve serbë të vrarë në Luftën e Parë Botërore. Deri në fund të ripyllëzimit në vendndodhjen e Preshevës në javën e ardhshme do të jetë një total prej 8,000 fidanëve janë mbjellë, të shpallur nga “Srbijashume.”

Projekti “Një pemë për një luftëtar”, është një aspekt unik i njëqindvjetorit të Luftës së Madhe në Serbi, dhe që do të mbillen 1.3 milionë fidane – një pemë për çdo ushtarëve të vrarë serbë.

Ky projekt synon të ringjallë kujtimin e “viktimave heroike të popullit serb në Luftën e Parë Botërore” thonë nga “Srbijashume”.

Mbi 1,200,000 fidanë janë mbjellë në projektin “Një pemë për një luftëtar” që nga viti 2014. Projekti do të përfundojë në dhjetor të këtij viti, kur një ceremoni e veçantë do të shënojë fundin e projektit dhe mbjellë e fundit prej 1,300,000 fidanëve.Résultat de recherche d'images pour "Jedno drvo za jednog ratnika"

SHPËRNDAJE