Ka filluar aksioni për shpërndarjen e ndihmave për nxënësit e shkollave fillore nëpër tërë luginën e Preshevës.

14269794_1381565015192083_1182136212_n

Ky është një donacion nga Organizata jo qeveritare “Global Medica” nga Kanada i dhënë për nxënësit e shkollave tona, me iniciativ të koordinatorit të kësaj organizate Blerim Miftari në bashkëpunim me Shoqatën kulturore “Dituria” nga Presheva.

Në pakot e shpërndara kishte veshmbathje që janë të nevojshme gjat sezonës së dimrit si pallto, çizme dhe çanta për shkollë.

Ky aksion ka filluar para dy dite ku janë shpërndarë ndihmat në shkollat fillore në Miratoc, Rahovicë, ka vazhduar në sh.f “Dituria” në Corroticë dhe sh.f “Zenel Hajdini” në Raincë, gjithashtu ne shkollat Norç e Presheve.

Drejtorët e dy shkollave u shprehen shum falemnderues për kete donacion, i cili sipas tyre ka qenë një akt shum human dhe shpresojnë që ndihma të këtij lloji të kete edhe ne te ardhmen.

14315814_1381564685192116_589243880_o 14249227_1381564731858778_99132243_n 14256357_1381565041858747_861810996_n 14287633_1381564828525435_32233985_n 14302608_1381564958525422_267128472_n

SHPËRNDAJE