topelementSt.Gallen, 26 maj  -Një djalë i ri e 26 vjecar nga Kosova ka ngacmuar, kërcënuar, rrahur dhe përdhunuar tri gra për disa vjet rresht. Keto ishin edhe shkaqet qe nje  Gjykate zvcerane ne St. Gallen ka dënuar atë me katër vjet e gjysmë burg, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” duek ju referuar Mnistrise publika kantonale.

 

Ky është një rast veçanërisht i rëndë që u trajtua të premten nga Gjykata e Werdenberg-Sarganserland Qarkut (SG). Në bankën e të akuzuarve, një kosovar i lindur në luginën Rhein pranë Chur (GR). I riu i 26 u akuzua për monitorimin e rregullt dhe përdhunuar tri gra dhe kjo për gati dy vjet, njoftoi të martën gazeta “Shën Galler Tagblatt “.

 

Sipas aktakuzës, të akuzuarit viktimave i ka bombarduar me SMS dhe ngacmuar ato në telefon. Ai nuk e ka humbur një mundësi për të ndjekur ato kudo, në çdo kohë të ditës. Kur gratë e kundërshtuan atë, ai e goditi atë në fytyrë, bark dhe në kokë, shpesh i pa pergjakur,  përdhunuar ato, me pas i  akuzuari i ka filmuar edhe veprimet e tij.

 

“Fakti i filmuar sulmin është gjë tjetër veçse një shfaqje sadist të forcës,” tha prokurori. Sipas ‘St. Galler Tagblatt “, gratë janë përpjekur disa herë për të shkuar për ndihmë, por nuk do të kishte dhënë më në fund, pas kryerjes së presionit të madh nga abuzuesit e tyre.

 

I pandehuri e sheh veten si viktimë

Kur u pyet nga gjykata, i riu shprehu habi. Ai gjithashtu pohoi se ai ishte viktimë në histori dhe se ai shpresonte se gjyqi do të ndihmonte për të zbuluar të vërtetën në këtë rast. “Është e qartë se kërkesat e mia për saktësi është e lartë. Por unë kurrë nuk kanë kontrolluar apo shkelur dashurin tim “, siguroi ai. Sipas tij, faktet e përshkruara nga gjyqtarët ishin argumente thjeshtë. “I ka ndodhur të godasin ata, por asgjë më shumë.”

 

Nuk ka dyshim për gjyqtarët

Avokati i të akuzuarit ka kërkuar lirimin për klientin e tij, duke theksuar se nuk ka prova konkrete që mbështet teorinë e përdhunimit. Avokati ka vlerësuar gjithashtu se në Kosovë, ky lloj i ngacmimit emocional ishte normal në rast të xhelozisë.

Gjykata nuk dëgjon atë në këtë mënyrë dhe e dënoi të pandehurin me katër vjet e gjysmë në burg për përdhunim, kërcënim, detyrim dhe burgim të rremë. Gjyqtarët imponuar një dënim më të ashpër se sa që kërkohet nga prokurori publik. Ai kishte kërkuar 3 ½ vjet burg.

Gjykata e qarkut justifikuar vendimin e saj duke thënë se i akuzuari kishte treguar asnjë shenjë keqardhjeje gjatë gjyqit të tij dhe ai ka vazhduar për të minimizuar faktet. “Për ju, gratë janë asgjë, por objekte seksuale, ju përdorni dhe hidhni pa respekt për ndjenjat e tyre,” tha kryetari i trupit gjykues.

SHPËRNDAJE