Gjykata e Arbitrazhit për Sport (CAS) ka hedhur poshtë kërkesën për masa të përkohshme të paraqitura nga klubi shqiptar i futbollit KS Skënderbeu në të cilin kërkoi të pezullojë ekzekutimin e vendimit të lëshuar nga Trupi i Apelit UEFA më 26 prill 2018, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga Zvicra (“The Court of Arbitration for Sport (CAS) has dismissed a request for provisional measures filed by the Albanian football club KS Skënderbeu in which it sought to stay the execution of the decision issued by the UEFA Appeals Body on 26 April 2018.“)

Më 29 mars 2018, Trupi i Kontrollit, Etikës dhe Disiplinës i UEFA-s (UEFA CEDB) gjeti KS Skënderbeu përgjegjës për aktivitete të ndryshme të ndreqjes së ndeshjeve dhe nxori një vendim në të cilin klubi shqiptar u përjashtua nga pjesëmarrja në Klubet UEFA për të cilat ajo do të kualifikoheshin gjatë dhjetë viteve të ardhshme dhe urdhëroi klubin të paguante një gjobë prej 1.000.000 euro.

KS Skënderbeu e apeloi këtë vendim në Organin e Ankesave të UEFA-s, i cili mbështeti vendimin e marrë nga UEFA CEDB.

Më 14 maj 2018, KS Skënderbeu paraqiti një ankesë në CAS kundër vendimit të Organit të Ankesave UEFA, së bashku me kërkesën për një pezullim të ekzekutimit të të njëjtit vendim të UEFA-s; një kërkesë e tillë për një qëndrim u hodh poshtë sot.

SHPËRNDAJE