Résultat de recherche d'images pour "Sechs Jahre Haft für Schüsse"Një 45 vjeçar u dënua në Vienë për një vrasje të vitit 1997 për shkak të sulmit të qëllimshëm.

Një burrë 45-vjeçar i cili kishte qëlluar në një kamariere në natën e 19 shkurtit 1997 në një restorant në Vjenë-Landstraße nga dashuria e pakthyeshme u dënua me gjashtë vjet burg në Gjykatën Rajonale për Çështjet Penale të enjten, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar minstsrise publike ne Viene

Vendimi është tashmë përfundimtar. Prokurori Bernhard Löw dhe avokati mbrojtës Rudolf Mayer ishin në pajtim me vendimin.

Shumica e jurive refuzuan akuzën për vrasje në tentativë. Revole u gjet fajtor për lëndime të rënda trupore të qëllimshme me pasoja të përhershme. Me një dënim deri në dhjetë vjet, gjykata e jurisë (kryesuesi: Nina Steindl) kishte gjashtë vjet të fajit dhe veprimit. Në mënyrë të butë, mbi të gjitha, paturpësia e mëparshme është marrë parasysh – kosovari vendas nuk ishte më në veprën penale që nga akti më shumë se 20 vjet më parë.

Tani 45-vjeçari kishte rënë në dashuri në kryeqytetin e një të dhunshmi në një grua që punonte si kamariere në një restorant që frekuentohej kryesisht nga mysafirë nga ish-Jugosllavia. Fakti që ai ishte tashmë i martuar, nuk e pengoi atë të ëndërronte për një marrëdhënie të caktuar me kamariere – njeriu sapo kishte hyrë në një martesë fiktive.

“Ashtu siç ndodh shpesh në jetë, ajo nuk funksionon ashtu siç dëshiron”, vuri në dukje prokurori në fillim të gjykimit në fund të gushtit. Gruaja nuk i ktheu ndjenjat e të devotshmit. Megjithëse ajo pranoi vëmendjen dhe kontributin e saj financiar, “por as nuk e dija emrin e tij të vërtetë”, siç deklaroi tani 49-vjeçari si dëshmitar. Ajo do të kishte fjetur me njeriun dy herë pas partive. Më shumë nuk ishte. Ajo gjithashtu shprehu qartë këtë.

Refuzimi nuk e pranoi këtë. Ai shkoi në vendin ku gruaja ishte e zënë. Kur, pas mesnate, kishte vetëm dy të ftuar jashtë, ai i thirri: “Sot ju shkoni me mua!” Ajo refuzoi, dhe ai tërhoqi një pistoletë nga rrip mesi i tij dhe shkarkoi.

 

Vrasesi nga Kososva donte të “trembë” një grua

Revole pretendoi në gjykatë se donte të “trembë” gruan sepse ajo e kishte fyer atë. Ai kishte shënjestruar në lëndime në dorën e saj, sepse vërejtjet e saj të çmendura do ta bënin atë “nervoz” dhe “të ngazëllyer”, pohoi 45-vjeçari të enjten. Pas goditjes së parë në krahun e sipërm – predha e shpuar bërrylin – një e dytë do të kishte dalë – “jo me qëllim – ai ra sepse kisha gishtin tim në armë”. Për fat të keq, ai kishte rënë me pistoletën në dorë për të rënë, pasi ai donte të rritet mbi bar, i pandehuri keqardhje.

Megjithatë, kjo procedurë e dyshuar hodhi poshtë ekspertin e xhirimeve të angazhuar Ingo Wieser. Sipas kësaj, shtënë e parë nga Zastava – një pistoletë serbe vetë-ngarkuese – e kalibrit prej 7.65 milimetra hyri në stomak. Projekti u shkarkua nga një distancë prej 20 centimetra deri në një metër. Kjo u pasua nga dy të shtëna të tjera, një humbi objektivin e tij. Pastaj arma kishte ndërprerje.

Siç shpjegoi shkencëtari mjeko-ligjor Christian Reiter, ishte mbi të gjitha sjellja e natës e revole, e cila solli gruan e plagosur në rrezik të vdekshëm. Kosovari e kishte tërhequr atë nga bar, e tërhoqi atë në makinën e tij dhe e çoi në apartamentin e tij në Schlachthausgasse. Atje ai e hodhi në shtratin e tij. Vetëm në ndërhyrjen e babait të tij, i cili erdhi në shtëpi disa kohë më vonë, revole arriti të lënduar rëndë nga banesa dhe e vuri në korridor. Gruaja e gjakosur, pastaj 29-vjeçare zvarritet në derën më të afërt dhe trokiti. Pronari i shtëpisë njoftoi shpëtimin. Kamariere u dërgua në UKH Meidling, një kirurgji emergjente shpëtoi jetën e saj.

“Trajtimi i vonuar mjekësor pothuajse çoi në vdekje”, tha Reiter. Predha kishte hapur sythe të zorrëve. Për shkak se kjo dëmtim nuk u trajtua menjëherë, përmbajtja e zorrëve hyri në abdomen, duke shkaktuar peritonit. Kjo pati pasoja dramatike, megjithëse gruaja pas dy javësh të shtrimit në spital fillimisht mund të lirohej në shtëpi.

“Ka ndodhur një pengim i vazhdueshëm i zorrëve,” raportoi mjeku. Kamariere duhej t’i nënshtrohej të paktën tetë operacioneve të mëtejshme deri në vitin 2015, ku – siç theksoi Reiter – “të gjitha ndërhyrjet duhet të konsiderohen si pasojë e incidentit procedural”. Eksperti mund “nga një pikëpamje mjekësore, nuk përjashton se do të vijë në të ardhmen për komplikime”. E gjithë kjo ndoshta do të kishte kursyer gruan, “nëse ajo kishte ardhur në spital shpejt,” përfundoi Reiter.

Arrestohet në Shqipëri
Tani 49-vjeçari, i cili u bashkua me procedurat penale si një parti private, bëri vetëm nën 45,000 euro për dhimbjen fizike dhe mendore të vuajtur si dhe të dhënë për shkak të numrit të madh të plagëve. I pandehuri e njohu këtë shumë. Avokati i tij mbrojtës i dorëzoi përfaqësuesit ligjor të 49-vjeçarëve në sallën e gjyqit 3,000 euro. Më shumë nuk mund ta rrisnin familjen për momentin, tha Mayer. Kosovari ishte larguar menjëherë pas faktit në ish Jugosllavi. Atje themeloi një familje dhe lindi

SHPËRNDAJE