Marko-DjuriccPreshevë, 1 shtator -Drejtori i Zyrës së Qeverise se Serbisë për Kosovën Marko Gjuriq ka thënë se kuvendi deshtoi me demakrackonin por për shkak vullnetit të deputeve shiptare e jo per shkak mungesës se deputetëve serbë siq e e interpetojne qeveria kosovare apo disa prtlae te afrta me te. Ky intetreptim sipas Gjuriq eshte “kukavicki” dhe  qyqar, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Kjo është “kile” qe luajnë  fëmijër dhe joserioze, kjo është vetëm një maskaradë të pakualifikuar dhe të zhvendosin fajin listes serbe.  ene fakt ata nuk kihsin  mbështetje të mjaftueshme në radhët e tyre”  tha Djuric.

Udhëheqësit e Vetëvendosjes, Albin Kurti dhe Visar Imeri sot, pas seancës së Kuvendit të Kosovës në të cilën qeveria ka tërhequr Marrëveshjen propozim për demarkacionin me Malin e Zi, tha se sot është një ditë historike për të ardhmen e Kosovës.

Kurti ka thënë se qytetarët e Kosovës do të fitohet dhe se zëri i tyre ishte më i fortë sikur  në sallë ashut edhe jashtë.

SHPËRNDAJE