mallarprsjsdgPreshevë, 2 shtator  -Lajmet e mira thone vijne dgadal, por ate te kqijat shpejte, sikur ky lajmi i fundit te semundjes se rrezikhsme me emrin malarja qe  ka kercnuar shëndetin dhe jeten e njerezve në Preshevë, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”. Këtë e kane konfirmuare dhe zyrtaret nga Institutt të  Shëndetesise Publike në Vranjë. Mlarja u  diagnostikua tek  një emigranti nga Afganistani, i cili ishte në Qendrën e Migracionit në Preshevë.

 

Emigrantet nga Siria e Afrika shkuan na e lan pisllëkun, malarjen dhe xhandarmerinë…

malrjjaddSipas mjekëve mesohet  se pacienti nga Afganistani, rreth 18 vjet i preku nga kjo semundje  është vendosur në Departamentin e Infektive ZC – në Vranjë.

Pacienti është nën përkujdesje intesnive nga departamenti Infektive qe ka ndermarrë të gjitha masat e nevojshme që nga momenti kur eshte mesuar  për kerte sumndje. Fillimsiht tke ky pacient mlarja u shfaq si një ethe gjate  24 orëve. Ky është rasti i parë i malaries në territorin e Serbisë që nga vitet gjashtëdhjeta, kupto ne vendabinimet shqiptare ne  Luginen e Presheves. Pas papunesise se madhe, papastërtia e madhe dhe pislleqet neper ambulantat tona bashke me diskriminimin politik,  Presheves vec edhe kjo Malarja i ka munguar?!, ka shkruar agjencia e  lajmve “Presheva Jonë”

marljaaaMenjëherë pas diagnozën e malaries, nga Vranja pacienti është transferuar në Klinikën për sëmundje infektive dhe tropikale në Beograd.

Qendra për emigrantët në territorin e Preshevës kanë ndermarrë të gjitha masat e nevojshme për të mbrojtur kundër përhapjes së sëmundjeve infektive – thonë mjekët. Presheva keto dy viotet e fundit u shkel nga huni i konopit, mijera refuagjte per cdo dite edhe pse tarnzit lane apsojat e veta. Ne anen tjeter nderkombëtzaret pos nje flamnderimi asjg eme shume per Preshven, derisda per Serbine ne emr te ketyre emigranteve u dhane 14 milion dollare. Ne anen tjeter qytetaret e Lugines se Presheves keto dy vitet e fundit hapen dyert, u solidazuan dhe u treguan humaniste me shume për Allah se per “lavd” me kete njerezve te vuajtur, refugjate të cilet edhe vete ishin viktime e kesaj politike t epresionit dhe debimeve dhe vazhdojne te jenë, nuk kursyen për ta asgjë. Po ata, emigrantet nga Siria e Afrika shkuan na e lan pisllëkun, malarjen dhe xhandarmerinë.   malrlra

 

 

SHPËRNDAJE